Швьонтек: Вярвам, че мога да спечеля и четирите титли от Шлема

от в 01:14 на 04.11.2020
Калоян Пламенов

Шампионката от "Ролан Гарос" Ига Швьонтек призна, че и липсва стабилност заради крехката възраст, но в същото време има големи мечти и е убедена, че е в състояние да спечели и четирите турнира от "Шлема". 

Като цяло полякинята бе тотална аутсайдерка в надпреварата, но с всеки изминал мач показваше, че може да се превърнe в голямата сензация и в крайна сметка на финала демонстрира най-доброто от себе си.

"Целият този сезон показва, че ми липсва стабилност. Мога да отпадна в първия кръг, но мога и да триумфирам на "Ролан Гарос". Все пак това е нормално, тъй като съм само на 19 години. Имам още време да развия необходимите качества и да бъда по-постоянна", коментира Швьонтек.

"Сега вярвам, че съм способна да спечеля и четирите турнира от "Шлема", макар че преди това изглеждаше много далечна мечта. Радвам се на триумфа ми на "Ролан Гарос", макар че нищо при мен не се е променило толкова драстично".

"Целият ми живот като цяло беше обърнат с главата надолу след успеха, така че ми отне известно време да свикна. Разбира се, че пандемията ми помага до известна степен, защото феновете, които ме срещат на улицата, не са толкова упорити". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек: Вярвам, че мога да спечеля и четирите титли от Шлема Калоян Пламенов
Теми:  
ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook