Швьонтек за загубата в Маями и трудния живот на един професионален тенисист

от в 21:11 на 31.03.2021
Диана Андреева

Ига Швьонтек неведнъж е била откровена със своите фенове, разказвайки им историите и предизвикателствата, с които ежедневно се сблъсква. След загубата си в 1/16-ина финалната фаза на Мастърс турнира в Маями, шампионката на Ролан Гарос 2020 написа в своя Twitter акаунт:

„Искам да повдигна завесата затова колко сложен и предизвикателен е процесът да научиш как да бъдеш постоянен. Защото изобщо не е лесно. Честно казано, мисля, че свърших добра работа и без да гледам към ранкинга ми, а към моя опит и развитие в последните години на тура – аз прогресирам. След като се състезавам три месеца на най-високо ниво практически без пауза е трудно понякога да овладея нервите си на корта, защото сме извън комфортната си зона много често и все още се адаптирам към това ниво на конкуренция и напрежение.

Не помага и фактът, че понякога се чувствам безпомощна. Това беше високо ниво, тежък мач. Ана заслужава успеха, тя игра невероятен мач и написа красива история в Маями. Това не променя факта, че ще направя всичко по силите си да не се чувствам така следващият път. Това значи работа, работа, работа, защото изисква време, особено когато всичко се случва толкова бързо. Гледам на тениса си като на маратон, не просто на бърз спринт. Това значи, че имам още много години работа и много възможности да стана по-добра и по-добра. И дни като този са най-добрият урок. Така че до следващият път. Благодаря ви за подкрепата. Значи много“, завърши Ига.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек за загубата в Маями и трудния живот на един професионален тенисист Диана Андреева
Теми:  
ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook