Швьонтек с невероятен жест: Дарява наградния си фонд за благородна кауза

от в 12:18 на 11.10.2021
Диана Андреева

Ига Швьонтек се поздрави с една от най-впечатляващите си победи в WTA Тура тази вечер, надигравайки Вероника Кудерметова с категоричното 6:1 6:0. Освен обаче с този си успех, Швьонтек привлече вниманието към себе и с добрия жест, който ще направи, по случай "Деня в чест на менталното здраве". 

Докато е била подкрепяна от хиляди хора по трибуните в Индиън Уелс, Швьонтек е взела решение, че е нужно да подаде ръка на нуждаещите се. Полякинята призна в интервю, че идеята й е дошла именно докато е играла. За повечето тенисисти най-важно за всеки един мач е да изчистят съзнанието си от страничните мисли и да се съсредоточат изцяло върху играта. Но мотивират ли се повече, ако имат крайна цел, която да преследват? Според Ига Швьонтек най-добрият начин е да имаш кауза, защото нямаш търпение да сториш добро и си готов на всичко за победата. 

Сумата, която Швьонтек ще дари е на стойност от 50 хиляди щатски долара, а ето какво точно сподели Ига със своите почитатели и последователи в Twitter: "Все още не съм избрала точно на коя организация ще даря средствата. Идеята ми дойде, докато играех, което макар и да не е професионално, ме зареди с енергия. Следете социалните ми мрежи, ако искате да научите повече. Този мой жест е за вас - феновете." - завърши Швьонтек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек с невероятен жест: Дарява наградния си фонд за благородна кауза Диана Андреева
Теми:  
ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook