Сякаш не е спирала: Швьонтек се завърна победоносно в Щутгарт и изглежда устремена към трофея

от в 19:02 на 20.04.2023
Мирела Николова

Ига Швьонтек бе безапелационна в първия си двубой на клей за сезона след повече от едномесечно отсъствие от кортовете. Полякинята, която бе принудена да пропусне Мастърса в Маями заради контузия в ребрата, днес откри кампанията си на червена настилка с категоричен успех над световната №25 Кинуен Женг. Световната №1 се нуждаеше от час и 27 минути игра, за да сломи съпротивата на китайката и да оформи крайното 6:1 6:4, за да продължи към четвъртфиналната фаза на надпреварата в Щутгарт, където ѝ предстои да премери сили с бившата водачка в световната ранглиста Каролина Плишкова.

Топ поставената демонстрираше забележителна стабилност още от началните минути на двубоя, като мощните ѝ и отлично пласирани удари напълно обезоръжаваха по-нискоранкираната състезателка. Азиатката често трябваше да отстъпва назад, което водеше след себе си изобилие от предизвикани грешки в актива ѝ. Така Швьонтек взе ранно преимущество от пробив и 3:0, а до края на дебютната отпусна едва един гейм, за да може скоропостижно да прибави първия сет към своята сметка.

Статуквото на корта не се промени и във втория сет, където темпото на игра продължаваше да бъде диктувано от световната №1. Женг така и не успяваше да намери правилната рецепта за противодействие срещу безпогрешната си съперничка и точките в полза на полякинята не спираха да се трупат. Трикратната шампионка от Шлема осъществи пробив още на самия старт на частта и макар да допусна изравняване на резултата за 4:4, то още в следващия гейм отново спечели подаването на противничката си, с което направи решителната крачка към крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сякаш не е спирала: Швьонтек се завърна победоносно в Щутгарт и изглежда устремена към трофея Мирела Николова
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook