Силен старт на тревния сезон: Вики Томова с категоричен успех в Ийстбърн

от в 20:47 на 18.06.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова определено има особен сантимент към тревата, защото именно на Уимбълдън дойде досега единствената победа на първата ни ракета в основната схема на турнир от Големия шлем. Изглеждаше, че тази година Вики няма да има възможност да попадне директно в най-известното тенис събитие в света и ще трябва да премине през пресявките, за да повтори постижението си от 2019-та година, но късметът се усмихна на нашето момиче, тъй като атлетите от Русия и Беларус бяха изключени от участие и така родната ни представителка отново ще има възможност да се изяви в същинската част на третата "мейджър" надпревара през сезона.

Днес пък Томова изигра първия си мач на трева от началото на годината, постигайки категоричен успех в пресявките на WTA състезанието в Ийстбърн. Българката не срещна никакви проблеми срещу казахстанката Ана Данилина и я надигра с 6:1 6:2, а по този начин си осигури място във финалния рунд на пресявките, в който ще премери сили с ветеранката Кирстен Флипкенс, която е бивша полуфиналистка на Уимбълдън и играе своя предпоследен турнир в кариерата си.

Нашата сънародничка проби още на старта и макар нейната съперничка да спечели следващото си подаването, то Вики пое изцяло контрол над събитията на корта и не отпусна нито гейм повече на Данилина до края на откриващия сет. Втората част протече със също толкова категорично предимство на Томова, коята на бърза ръка се откъсна напред с 4:0 и оттам насетне нямаше връщане обратно в мача за световната номер 342.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Силен старт на тревния сезон: Вики Томова с категоричен успех в Ийстбърн Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | ийстбърн | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook