Силният рейд продължава: Томова сломи световната №49 и е на крачка от основната схема в Доха

от в 19:48 на 12.02.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова в последния момент получи възможност да вземе участие в квалификациите на престижния WTA 500 турнир в Доха след отличните си изяви през миналата седмица в Линц. Нашето момиче успя да се възползва по най-добрия начин от предоставилия ѝ се шанс и вчера записа нов престижен успех над световната №77 Марина Заневска, който ѝ гарантира двубой срещу световната №49 Лорън Дейвис.

Днес българката изоставаше със сет и 3:5 с пробив, но точно когато съперничката ѝ сервираше за крайната победа, то софиянката съумя да реализира пробив в последния възможен момент и да се върне в битката, а впоследствие и да доведе нещата до трета решителна част. В самото ѝ начало Дейвис изпита физически дискомфорт и се възползва от правото си на медицински таймаут, а скоро след това взе решение да преустанови мача, поради което родната ни тенисистка записа успех с 3:6 7:6(4) 2:1 и отказване. 

Още от началните минути на срещата Томова не успяваше да запази постоянство в изявите си и редуваше отлично построена офанзивна акция с непредизвикана грешка. Именно тези колебания в представянето на нашата сънародничка я лишиха от възможност да се възползва от възможностите си в откриващия сет и в крайна сметка да се раздели с успеха в него.

Устремът на Дейвис се пренесе и във втората част, където отново именно световната №49 бе първата, която съумя да поведе с пробив след поредната порция пропуски на българката. Макар да осъществи светкавичен рибрейк, нашето момиче съвсем скоро отново позволи да загуби подаването си и изостана с 2:4.

Американката дори успя да развие преднината си до 5:4, но сервирайки за победата, допусна рязък спад в представянето си, довел до изравняване на резултата. Така се стигна до тайбрек, в който благодарение на солидните си удари от основната линия Вики поведе с 5:0 точки и бе само въпрос на време да възвърне паритета в отделните части.

В началото на третия сет мощта в играта на Дейвис се загуби, от което българката моментално се възползва, за да спечели противниковото подаване и да излезе напред с 2:1. По време на почивката 49-ата в света повика физиотерапевт на корта, а няколко минути по-късно реши да се оттегли от срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Силният рейд продължава: Томова сломи световната №49 и е на крачка от основната схема в Доха Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | доха

Коментари





Следвайте ни в Facebook