Симон-Антони Иванов е на 1/8-финал в Созопол след победа над квалификант

от в 18:02 на 06.10.2021
Владислав Риждов

Симон-Антони Иванов започна участието си на ITF надпреварата в Созопол с победа. В изцяло български двубой, Иванов надделя над квалификанта Никола Керемедчиев с резултат 6:1 1:6 6:3 и се класира за осминафиналите.

В откриващата част Иванов наложи агресивният си стил на игра и още от началните минути пое контрола на корта. Варненецът на два пъти проби подаването на своя опонент, за да си изгради комфортна преднина в резултата. Освен това световният №865, който направи дебюта си на надпревари от категория ATP в средата на миналия месец в Нур Султан, се представи и отлично на начален удар, губейки само точка след пласиран първи сервис. По-класната игра на Иванов си каза думата и до края той нямаше особени затруднения да затвори убедително сета в своя полза.

Резултатът във втората част бе идентичен, но този път той беше на сметката на 18-годишния Керемедчиев. Младият състезател се възползва максимално от появилия се спад в играта на Иванов и бързо взе инициативата. Керемедчиев, за когото това е едва второ участие в основна схема на ITF турнир, материализира и двата брейк шанса, до които достигна, за да изравни общия резултат и да доведе развръзката до решителен сет. В него обаче фаворитът в срещата се върна към верния ритъм и въпреки че на моменти бе сериозно тестван от противника си, Иванов се справи и ще се изправи срещу седмия в схемата Тим Хандел.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симон-Антони Иванов е на 1/8-финал в Созопол след победа над квалификант Владислав Риждов
Теми:  
ITF | бг тенис | никола керемедчиев | обзор | симон антони-иванов | тенис турнир в созопол

Коментари





Следвайте ни в Facebook