Симон: Стилът на Роджър не е в ДНК-то на Григор

от в 10:31 на 09.12.2020
Анисия Стоева

Френският професионален тенисист- Жил Симон, изглежда доста очарован от Роджър Федерер. Дори когато не иска да говори за швейцарския Маестро, журналистите винаги намират начин да го включат.

В скорошно интервю на Симон му бе зададен въпрос за бившия №3- Григор Димитров. Интервюиращият обаче го формулира по начин, по който намеси и Федерер. Въпросът бе дали българинът е сложил лимити в кариерата си, като е взаимствал от швейцареца. Ето и отговора на французина:

,,Да. Вярно е, че Григор Димитров определено е състезател, който се доближава до Федерер по отношение на елегантността в играта. Но стилът на Роджър просто не е в ДНК-то на Григор“ заяви 1/4-финалистът на Ролан Гарос 2015.

По-нататък Симон сподели, че Димитров се опитва да направи нещо, което просто не може: „Във важните моменти може това да се обърне срещу него, тъй като начинът на игра на Федерер не е напълно естествен за него"- заключи 35-годишният французин, като спомена, че играчът може да се опита да копира някого, но е безполезно, тъй като няма да му помогне в дългосрочен план.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симон: Стилът на Роджър не е в ДНК-то на Григор Анисия Стоева
Теми:  
григор димитров | жил симон | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook