Симона Халеп с още едно голямо признание, избрана бе за №1 в Румъния

от в 14:12 на 15.12.2018
Калоян Пламенов

Симона Халеп получи поредно признание за силното си представяне през вече изминалия сезон. Тя бе избрана за тенисистка №1 на своята родина Румъния за годината, а като цяло конкуренция в тази битка на практика нямаше и отдавна бе ясно, че тя ще вземе приза с оглед на успехите и на корта и лидерската позиция в световния тенис.

Известно е, че наскоро тя бе избрана и за най-добра тенисистка на годината от Международната тенис асоциация (ITF), а това е неин втори индивидуален приз само в рамките на последните няколко дни.

Халеп изпраща най-силната година в своята кариера, след като спечели първия турнир от "Големия шлем", а именно "Ролан Гарос". Освен това тя игра и финал на Откритото първенство на Австралия.

При мъжете в румънския тенис приза спечели Мариуш Копил, който завършва годината на 60-ата позиция и като цяло изпраща един доста добър за неговото ниво сезон. През кампанията той достигна до финала в Базел, където загуби от Роджър Федерер, а освен това игра финал и в София, където също загуби. Този път от Мирза Башич. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симона Халеп с още едно голямо признание, избрана бе за №1 в Румъния Калоян Пламенов
Теми:  
мариуш копил | симона халеп | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook