Симона Халеп стана първата румънка с титла на Уимбълдън (видео)

от в 17:02 на 13.07.2019
Георги Христов

Симона Халеп стана първата румънка с титлата на Уимбълдън при дамите. Тя триумфира срещу Серина Уилямс след 6:2, 6:2 в 133-то издание на състезанието. Това е втора титла от Големия шлем за Симона, която през миналата година триумфира на "Ролан Гарос".

"Това беше мечтата на майка ми. Тя ми каза, че ако искам да постигна нещо в тениса, то трябва да играя финал на Уимбълдън и ето как този момент дойде," заяви щастливата шампионка при награждаването.

В първия сет Халеп стартира блестящо и реализира два пробива, повеждайки 4:0. В крайна сметка румънката с лекота затвори с 6:2 като Уилямс я подпомогна с множество непредизвикани грешки. В този начален сет Уилямс не успя да реализира нито един ас. Халеп пък направи едва две непредизвикани пропуска за 26 минути на корта.

След почивката Халеп първа проби за 3:2 и успя да задържи аванса си. Общо двубоят продължи едва 56 минути.

С успеха си Халеп лиши Уилямс от рекордна 24-а титла от Големия шлем и първа като майка. Серина можеше да се изравни с Маргарет Корт, която има 24 титли от най-престижните в кариерата си.

Досега румънският тенис можеше да се похвали с два финала при мъжете - постига ги Илие Настасе през 1972 и 1976.

Халеп се превърна и в 12-та състезателка, която печели още дебютния си финал на Уимбълдън. С триумфа си тя ще се изкачи до №4 в световната ранглиста.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симона Халеп стана първата румънка с титла на Уимбълдън (видео) Георги Христов
Теми:  
голям шлем | серина уилямс | симона халеп | тенис | тенис бг | тенис новини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook