Синер: Australian Open се разви чудесно, но ми предстои много работа занапред

от в 14:10 на 26.01.2022
Диана Андреева

Италианският тенис се намира в своя разцвет през последните години. Сред най-добрите 100 в световнана ранглиста страната разполага с девет свои представителя, сред които е и един от най-обещаващите млади таланти Яник Синер. Двукратният шампион от Sofia Open остана на крачка от място в полуфиналите на Australian Open 2022 през днешния ден, след като отстъпи на Стефанос Циципас в последователни сетове - 6:3 6:4 6:2.

След загубата Синер взе участие в задължителна пресконференция, в която макар и разочарован, отговори подобно на зададените от журналистите въпроси. Яник коментира каква е причината за поражението му днес и даде повече светлина около плановете си за в бъдеще. Ето какво точно сподели той: 

"Безспорно Циципас игра по-добре днес. Той допускаше по-малко грешки, овладяваше по-лесно емоциите си и се придвижваше по корта чудесно. Заслужено се поздрави с победата, бях безпомощен на моменти от двубоя. 

Разбира се, турнирът за мен беше наистина успешен. Представих се на ниво, но със сигурност има върху какво да работя допълнително. Цялостно смятам, че трябва да развия и подобря всеки един елемент от играта си, ако искам да бъда конкурентен на най-добрите състезатели. 

С нетърпение очаквам да разбера какво ми предстои за в бъдеще. Нужно е да придобия повече опит срещу представители на елита от мъжкия тенис, за да мога да надградя нивото си и един ден да бъда на върха." - завърши Синер.

Източник: Australian Open


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Australian Open се разви чудесно, но ми предстои много работа занапред Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | пресконференция | синер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook