Синер бе безупречен срещу Де Минор за победа №100, Музети изхвърли Корда

от в 23:09 на 04.05.2022
Мирела Николова

Яник Синер се намираше на косъм от поражението в откриващия си двубой в Мадрид, след като трябваше да спасява цели 3 мачбола, но днес нямаше и следа от подобни колебания в играта му и италианецът бе напълно безкомпромисен срещу Алекс Де Минор, надигравайки го с 6:4 6:1. По този начин той намери място в осминафиналната фаза на надпреварата, където го очаква сблъсък с победителя от мача между Феликс Оже-Алиасим и Кристиан Гарин.

Италианецът наложи своята доминация още от началните минути на срещата, реализирайки пробив в дебютното съперниково подаване, донесъл му аванс от 3:0. Той съхрани преднината си до 4:2, но тогава бе поставено началото на серия от 4 поредни брейка, като в крайна сметка от нея победител излезе световният №12, за да поведе в отделните части.

Вторият сет стартира с бързо спечелени сервис геймове от двамата, преди по-високоранкираният тенисист да наложи изцяло волята си на корта. Играта на Синер се намираше в своята връхна точка, а това в комбинация с непрестанните грешки от страна на австралиеца позволи на десетия поставен да спечели всеки от следващите 5 гейма до края на двубоя и да си гарантира място сред осминафиналистите.

Друг сблъсък от днешната програма противопостави други две от младите звезди на тениса, а именно Себастиан Корда и Лоренцо Музети. Италианецът отново напомни за себе си и чудесните си изяви на клей от миналата година и без особени затруднения успя да сломи съпротивата на Себастиан Корда, за да оформи крайното 6:4 6:3 и да си резервира билет за осминафиналите, където го очаква среща с втория поставен Александър Зверев.

В откриващата част почти всеки от геймовете се превръщаше в изпитание на волята, тъй като и двамата състезатели демонстрираха отлично ниво на тенис и често достигаха до шансове за пробив. Световният №63 обаче бе този, който съумя да се възползва по-добре от открилите се възможности и да прибави откриващия сет към своя актив.

Статуквото на корта не се промени и във втората част, където брейкболите продължиха да бъдат често срещано явление, като отново Музети бе по-стабилният в ключовите моменти и осъществявайки два поредни брейка в края, достигна до крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер бе безупречен срещу Де Минор за победа №100, Музети изхвърли Корда Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | лоренцо музети | мадрид | Обзори | себастиан корда | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook