Синер бе близо до страхотен обрат, но Медведев помрачи радостта на италианците

от в 23:22 на 18.11.2021
Тея Кръстева

Протоколната среща между Даниил Медведев и Яник Синер на Nitto ATP Finals завърши с успех за световния номер 2 с 6:0 6:7(5) 7:6(8) след 2 часа и 28 минути игра. Въпреки че руснакът е сигурен полуфиналист в Торино, а Синер няма шансове да се класира за тази фаза на турнира, тъй като Александър Зверев вече е заел неговото място, двамата изиграха един изключително качествен двубой. Младият италианец даде всичко от себе си, за да зарадва родната публика, и дори успя да достигне до 2 мач бола, само че опитът на световния номер 2 оказа своето влияние и по този начин той се класира за полуфиналите в Торино с 3 победи.

В първата част хегемонията на Медведев бе пълна. Само 25 минути бяха нужни на руснака да върже "геврек" на опонента си, като забележителното бе, че той не обърка нито една топка.

Вторият сет по нищо не приличаше на предходния. На корта застана един нов Яник Синер, който изцяло бе забравил разочарованието и бе повече от вдъхновен да затрудни максимално световния номер 2. Младокът започна колебливо, но съвсем скоро успя да реализира пробив, повеждайки в резултата - 1:3. Отговорът на Медведев обаче бе светкавичен, като по този начин паритетът бе възстановен 3:3. Оттам насетне станахме свидетели на един изключително оспорван сет, чиято развръзка трябваше да се реши в тайбрек. Заключителният гейм бе точно толкова напрегнат, колкото и предходната част. Една малка неточност от ракетата на Медведев се оказа решаваща, което позволи на италианеца да направи мини пробив, а непосредствено след това да затвори сета в своя полза - 7:6(5).

Двамата навлязоха на много високи обороти и в третия сет, сътворявайки дълги и красиви разигравания. Скоро обаче руснакът загуби за миг концентрация и след допусната двойна грешка, позволи на Синер да поведе с брейк аванс. В последвалия си сервис гейм Медведев ставаше все по-нетърпелив, опитвайки се максимално да скъсява разиграванията, а за него втори сервис просто нямаше, с което си заслужи освиркванията на публиката. Домашният любомец все пак не успя да удвои направените пробиви, а от своя страна, изпадна в критичен момент, който неминуемо оказа своето влияние в резултата. Набрал допълнителна увереност, световният номер реализира мигновен рибрейк и спечели подаването си на 0, с което се доближи само на гейм разстояние от крайната победа. Играта на двамата за пореден път бе равносилна на тайбрек, а този път инициативана пое Медведев, нанизвайки ранен минипробив. Ето, че Синер не само успя да обърне резултата, но дори и да достигне до 2 мач пойнта. Медведев обаче бе решен да удължи победната си серия на Финалите на АТП и взимайки някои рискови решения, оказващи се успешни, световният номер 2 се класира за полуфиналите в Италия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер бе близо до страхотен обрат, но Медведев помрачи радостта на италианците Тея Кръстева
Теми:  
даниил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook