Синер бе сериозно тестван, но все пак е сред финалната четворка в София!

от в 20:00 на 01.10.2021
Диана Андреева

Защетаващият шампион на Sofia Open 2021 Яник Синер бе далеч от най-добрия си тенис, но намери сили да се справи със съпротивата на Джеймс Дъкуърт и е още по-близо до дублиране на трофея си в София. Италианският талант вече е сред полуфиналистите на надпреварата, като това стана факт след успех със 7:6(4) 6:4 за малко под два астрономически часа игра. 
Мачът започпа по катастрофален начин за защитаващия шампион на надпреварата. Синер не успяваше да вкара топкана в разиграване, тъй като началният удар на неговия противник бе прекалено ефективен, а за сметка на това, подобно на вчера, Яник бе далеч от убедителен на сервис. Грешките на италианският младок нямаха край, а това го постави в позицията на сериозно изоставащ. Резултатът бе 5:2, когато всичко за Синер изглеждаше загубено и видимото му разочарование допълнително вдъхваше увереност на Дъкуърт.

Сервирайки обаче за оставане в сета, Синер демонстрира завидна психика и спечели маратонски гейм, преминал през общо пет дюса. В този момент за първи път от началото на срещата Яник съумяваше да навлезе в разиграване. Световният номер 14 пое изцяло инициативата в срещата и независимо че бе в ролята на догонващ, съумя да навакса солидния си пасив и да вкара частта в решаващ тайбрек.

В дългия гейм грешките на австралиеца сериозно се увеличиха, а допълнително разочарование му донесе и едно от отсъжданията на главната арбитърка. Дъкуърт съумя да спечели едва четири точки в хода на тайбрека и по този начин изоснана в общия резултат, след като многократно по време на сета бе далеч по-стабилният състезател.

Независимо че и в почивката между отделните части недоволството около ситуацията на корта от страна на Дъкуърт продължи, австрийският състезател се завърна далеч по-уверен в следващата част. Началният му удар отново бе също толкова ефикасен, колкото в началото, а мощните му удари от форхенд поставяха Синер в невъзможни ситуации. Джеймс бе "непробиваем" в защита, като почти не допускаше грешки. Именно това му позволи отново да си осигури солиден аванс, като този път резултатът бе 4:2 в полза на световния номер 56.

Нов срив в играта на Дъкуърт обаче отново обърна сета в полза на неговия противник. Австралиецът все по-често избухваше на корта, а дори и получи предупреждение за поведението си от съдийката на стола. Джеймс вече изцяло бе загубил мотивация да се бори за спечелването на срещата и така позволи на своя противник, който бе далеч от убедителната си игра, все пак да се поздрави с крайната победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер бе сериозно тестван, но все пак е сред финалната четворка в София! Диана Андреева
Теми:  
sofia open | джеймс дъкуорт | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook