Синер: Харесвам условията в София, надявам се отново да бъда шампион

от в 07:16 на 03.10.2021
Диана Андреева

Само една победа дели Яник Синер от дублиране на трофея в София. Италианският талант надигра Филип Краинович в оспоран мач през вчерашния ден, а днес му предстои мач за титлата на Sofia Open, в който ще се изправи срещу един от любимците на тенис почитателите - Гаел Монфис. Но как се чувства Синер след поредния му успех в Арена Армеец и какво очаква от предстоящия финален сблъсък, можете да прочетете: 

Яник, продължаваш да си непобеден в София. Актив 8-0 – не е зле, нали? 

- Е, да. Колкото до мача днес – мисля, че беше на много по-високо ниво, отколкото в предишните кръгове. Опитах се да играя моята игра. Понякога тренираме заедно и знам, че той е страхотен играч. Познаваме се и това не прави нещата по-лесно. Харесва ми да играя тук – харесвам условията, корта. Опитвам се да давам най-доброто от себе си във всяка ситуация. 

 Водиш 2-1 в мачовете срещу Гаел. Можете ли да повторите шоуто от US Open? 

- Надяваме се. Мачовете между нас винаги са били здрави битки. Така че няма да е лесно. Може би той ще промени нещо, аз ще променя нещо. Мач в два от три сета е коренно различен от петсетовите. В петсетовите имаш много повече шансове за обрат. Така че няма да е лесно. Нито за мен, нито за него. Ще е сериозно изпитание и за двама ни. Ще видим как ще се развие двубоят, но се надявам и двамата да играем великолепен тенис. 

Ти си по-млад, но Гаел изигра два много бързи мача, докато ти поигра повече. Уморен ли си, или си готов да победиш и да станеш първият, който защитава титлата си в София. 

- Чувствам се добре. Млад съм и се възстановявам бързо. Финалът е утре от 16:30. Имам достатъчно време да се възстановя. Не съм играл три сета на този турнир. Да, той имаше по-бързи победи, но това не означава нищо. Опитвам се да запазя фокуса си за утре. И както казах – надявам се и двамата да играем добър тенис.

Източник: Sofia Open 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Харесвам условията в София, надявам се отново да бъда шампион Диана Андреева
Теми:  
sofia open | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook