Синер: Хубаво е да съм финалист, но тепърва имам много работа пред себе си

от в 05:44 на 03.04.2021
Калоян Соколов

Яник Синер се класира за първия си Мастърс финал през кариерата, след като по-рано днес се справи със съпротивата на Роберто Баутиста Агут и вече е на прага на топ 20, а множество специалисти вече предвиждат на младока бляскава кариера, но той остава здраво стъпил на земята и го показа нагледно с думите си пред сайта на ATP:

"Чудесно е да бъда финалист и да играя за титла, само че най-важното е да се подобрявам с всеки изминал ден. Това е моята цел през следващите години, така че се опитвам да тренирам здраво и с правилната психологическа нагласа, като предстои да разберем дали това ще ми се отплати в бъдеще време.

Притежавам чудесна работна етика покрай своите родители, които имат съвсем обикновени професии и полагат огромен труд в ежедневието си. Те знаят какво значи да се работи здраво и са ми предали завета, че постоянно трябва да се опитваш да даваш най-доброто от себе си и също така да не губиш енергията си, докато изпълняваш дадените задължения.

Достигането до сблъсъка за трофея в Маями е страхотно постижение, но не означава нищо само по себе си. Тепърва имам да извъря дълъг път към върха и процесът няма да се ускори от една добра седмица, защото тя не е никаква гаранция за успехи в бъдеще време - завърши тийнейджърът философски.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Хубаво е да съм финалист, но тепърва имам много работа пред себе си Калоян Соколов
Теми:  
интервю | маями | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook