Синер изкова шеметен обрат срещу Чилич и запази шансовете на Италия за успех живи!

от в 21:29 на 29.11.2021
Калоян Соколов

Италианският отбор изглеждаше като твърд фаворит да се класира за полуфиналната фаза в надпреварата за Купа "Дейвис", имайки предвид невероятната дълбочина в техния състав. "Скуадрата" имаше предимството да играе пред родна публика в Торино и никой не даваше особени шансове на Хърватия да сътвори изненадата. Балканците обаче показаха силата на своя колектив и разклатиха сериозно съпротивата на италианците, след като Борна Гойо постигна втората си победа в надпреварата.

Първоначално световният номер 297 сътвори истинска сензация, преодолявайки съпротивата на Лоренцо Сонего и така евентуална победа на Марин Чилич щеше да класира хърватите за финалнатата четворка на турнира. Бившият шампион от Шлема пък напомни за най-добрите си времена и беше близо до постигането на сензацията, която даваше място напред на "плавите" в следващата фаза. Тогава италианецът показа невероятна воля и постигна шеметен обрат, за да запази шансовете на страната си за победа - 3:6 7:6(4) 6:3.

Световният номер 30 имаше вихрен старт на срещата, докато младокът изглеждаше много нервен и постоянно пресилваше ударите си. Сервисът на Чилич представляваше непреодолимо препятсвие за шампиона от София, който изглеждаше напълно безпомощен на ретур и Чилич категорично доминираше хода на мача. Всичко това помогна на бившия номер три да осъществи пробив, който задържа до самия край и така достигна до триумфа в откриващия сет.

Хърватинът продължи отличното си представяне, което му помогна да се сдобие с брейк аванс във втората част, само че 20-годишният състезател навакса пасив от 0:40 и скоро имахме паритет в резултата. Битката продължи да бъде много изравнена до 4:4, когато балканецът отново взе съперниковото подаване, ала последва ново пропукване от негова страна и всичко щеше да се реши в тайбрека. Там Синер взе ранен аванс, а ветеранът изглеждаше съкрушен от пропуснатите по-рано възможности и така отделните част бяха изравнени.

Представителят на "скуадарата" продължи да доминира изцяло на корта и веднага отмъкна сервиса на опонента, но преднината му моментално беше елиминирана. Забелязваше се обаче как вече началният удар на Чилич не му носеше досегашните дивиденти и това позволи на Синер отново да вземе надмощие, което този път разви и се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер изкова шеметен обрат срещу Чилич и запази шансовете на Италия за успех живи! Калоян Соколов
Теми:  
atp | купа дейвис | марин чилич | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook