Синер изнесе нов великолепен мач и надви Рууд, за да си осигури дебют в Топ 10!

от в 00:12 на 30.10.2021
Мирела Николова

Яник Синер и Каспър Рууд са сред главните претенденти за последните два билета, даващи право на участие в Заключителния Мастърс за сезона в Торино. Днес те се срещнаха в двубой от четвъртфиналната фаза на АТР 500 турнира във Виена, който предложи тенис от най-висок калибър, като бе спечелен от младия италианец със 7:5 6:1. Седмият поставен в схемата вече може да се похвали с цели 22 поредни спечелени гейма в зала, което е отличен атестат за изумителната форма, в която се намира, и неслучайно от следващия понеделник ще дебютира в челната десетка на световната ранглиста. В битка за място на финала двукратният шампион на Sofia Open ще се изправи срещу Франсис Тиафо, който по-рано в надпреварата елиминира топ поставения Стефанос Циципас.

Срещата стартира с ранен пробив в сметката на Синер, предизвикан от невероятно чистите удари на италианеца, изпълнени с висока скорост и изключително прецизно насочване. Той дори се сдоби с възможност да дублира аванса си и да поведе с 4:1, ала тогава Рууд показа характер и предотврати по-голямо изоставане. Това постави началото на серия от 3 спечелени гейма, с които норвежецът обърна резултата до 4:3 в своя полза. От там насетне и двамата тенисисти сервираха по превъзходен начин, което вещаеше изиграването на тайбрек. При 5:5 обаче началният удар на световния №8 се пропука, което, в съчетание с безмилостната игра на италианеца от основната линия, приближи Синер до успех в сета, който скоро стана факт.

Началото на втората част бе изключително, тъй като станахме свидетели на тенис от най-висока проба. Непредизвиканите грешки напълно отсъстваха, за сметка на великолепните форхенди от страна и на двамата, които сякаш се надпреварваха кой ще завърши с по-впечатляващ уинър. От повечето размени обаче победител излизаше представителят на Италия, който и в този сет стартира с пробив в дебютното подаване на опонента. Серията му не спря дотук, тъй като след нова порция неубедителни изяви на Рууд от сервис линията, придружени от двойна грешка на брейкбол, Синер увеличи преднината си, която не след дълго набъбна до 4:0. Скандинавецът вече изглеждаше крайно обезсърчен и бе само въпрос на време Яник да постави заключителния акорд на този сблъсък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер изнесе нов великолепен мач и надви Рууд, за да си осигури дебют в Топ 10! Мирела Николова
Теми:  
atp | виена | каспър рууд | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook