Синер: Мога да бъда горд от постигнатото през годината

от в 20:46 на 19.11.2021
Калоян Соколов

Яник Синер направи невероятен сезон, който напълно заслужено ще завърши в топ 10 на света и дори имаше шанса да участва като резерва на финалите в Торино, където надигра с лекота Хуберт Хуркач и впоследствие изигра фееномален двубой с Даниил Медведев, но все пак световният номер две намери сили да преодолее съпротивата на младока.

Все пак 20-годишният състезател прие философски поражението и показа много зряло мислено в последвалата си пресконференция, споделяйки задоволството си от постигнатото през последните 12 месеца:

"Изпитвам гордост от това как съумях да се завърна след загубения сет на нула и играта си оттам насетне. Представих се чудесно на младежкия Мастърс през 2019-а, а сега отново показах силен тенис пред родна публика. Изминалият сезон беше невероятен, като участието ми в Торино е един от многото специални моменти през него и мога смело да заявя, че израснах значително чисто човешки.

В началото на годината бях под номер 37 и е страхотно вече да бъда част от най-добрите тенисисти, макар че тепърва имам много неща за подобряване. Щабът ми е напълно наясно с това, но не искам да прибързваме в процеса на работа, защото съм само на 20 и тепърва имам много сезони пред себе си. Догодина ще бъда още по-уверен във възможностите си и се надявам да съм напреднал значително физически, за да се съревновавам за големите трофеи" - завърши Синер.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Мога да бъда горд от постигнатото през годината Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | финали торино | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook