Синер: Разочарован съм от начина, по който приключи сезон 2021 за мен

от в 15:57 на 11.11.2021
Диана Андреева

Яник Синер е най-младият член на топ 20 в световната ранглиста на ATP. Италианецът извоюва своето място сред челната 20-ка през тази година, а това се дължи на наистина впечатляващите му резултати през сезона, имайки се предвид, че все още е едва 20-годишен.

Синер не успя да се класира за заключителния Мастърс турнир за годината, в който се съревновават осемте най-добре представили се състезатели за сезона. През вчерашния ден той отстъпи на Анди Мъри в ATP 250 събитието в Стокхолм, което бе и последнота му изява за 2021-а. В пресконференцията след загубата от Мъри той направи разбор на годината си, като ето и точните му думи:

"Сезонът премина чудесно. Разбира се, винаги може да бъде и по-добре. Спечелих четири титли, бях финалист на Мастърс 1000 турнир, както и двукратен полуфиналист на ниво ATP 500. На немалка част от надпреварите дебютирах през 2021-а, затова вярвам, че от догодина ще бъда далеч по-подготвен, защото съм запознат с условията на игра.

Признавам, че съм разочарован от начина, по който завърших 2021-а. Ще приключа годината извън челната десетка, което силнж ме натъжава, защото наистина оставих душата си на корта. Най-разочароващ е фактът, че не изпълних основната си цел, а именно класиране на Nitto ATP Finals. Трудно ми е да преглътна това, но все пак разполагам с достатъчно моменти, които да оставят положителна следа в съзнанието ми за изминалите 12 месеца." - завърши Синер. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Разочарован съм от начина, по който приключи сезон 2021 за мен Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | мъри | синер | стокхолм | тенис турнир в стокхолм | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook