Синер се оказа твърде силен за бившия шампион Вавринка и е 1/2-финалист в Ротердам!

от в 21:19 на 17.02.2023
Калоян Соколов

През вчерашния ден Яник Синер направи сериозна заявка, че ще бъде един от големите фаворити за трофея в Ротердам, след като отстрани топ поставения Стефанос Циципас в два сета и по този начин му отмъсти за поражението, което гъркът му нанесе на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Toва беше първа победа в кариерата на 21-годишния младок над представител на топ 3, а днес той трябваше да вземе още по-сериозен скалп, защото се изправи срещу трикратния шампион от Големия шлем - Стан Вавринка.

За съжаление, то ветеранът не показа почти нищо от някогашните си славни изяви на корта и за Синер не представляваше проблем да наделее над бившия шампион с категоричното 6:2 6:3 и така да си подпечета място на полуфиналите, където ще срещне един измежду местните представители Талон Грийхспор и Хайс Броуер.

Още от самото начало се видя, че за Стан ще бъде трудно да смогне с темпото на южнотиролеца, който започна да го движи от ъгъл в ъгъл и постепенно си отваряше възможност за пласирането не рутинен завършващ удар. Всичко това позвили на младока да пробие още в първия гейма на мача, а впоследствие той отрази цели три шанса за рибрейк и затвърди предимството си в резултата. Постепенно ролите се размениха, като Вавринка беше по-агресивен от двамата, но ударите му излизаха с близо метър в аут и точките се трупаха с огромна лекота в актива на фаворита. Двукратният шампион в София много скоро реализира нов пробив в своя полза и взе 12 от последните 14 разиграния в първата част, за да се поздрави с успеха в нея.

Публиката правеше всичко възможно да вдъхнови бившия номер три, само че неточностите от неговата ракета продължаваха да нарастват сериозно с всяка изминала минута, а това го накара в крайна сметка да я счупи. Това обаче не донесе някакви сериозни дивиденти на носителя на трофея от 2015-та, тъй като Синер продължаваше да пласира почти всяка една топка върху основната линия, откъдето за ветерана беше трудно да покачи темпото на игра и съвсем скоро младокът взе преднина от 3:1 гейма във втория сет.

Изведнъж 37-годишният тенисист върна лентата назад и го видяхме как изпълнява поредица от мощни уинъри, при които световният номер 14 нямаше никакъв шанс за реакция, а езикът на тялото на швейцареца се промени коренно и паритетът се завърна на корта при 3:3.

Изведнъж последва напълно неочван спад в нивото на Вавринка, чиито сили сякаш се изчерпаха с напредването на двубоя и за Синер беше напълно рутинна задача да спечели всички останали геймове в сета, осигурявайки си място сред полуфиналистите в Ротердам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер се оказа твърде силен за бившия шампион Вавринка и е 1/2-финалист в Ротердам! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | ротердам | Стан Вавринка | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook