Синер се разправи с Рамос-Виньолас и си осигури сблъсък с Джокович!

от в 13:12 на 13.04.2021
Калоян Соколов

Яник Синер стартира сезона си на червени кортове по повече от впечатляващ начин, след като надигра категорично клей специалиста Алберт Рамос-Виньолас в първия кръг на Мастърса в Монте Карло. Младокът показа феноменално високо ниво още от първата точка на двубоя и заслужено триумфира с 6:3 6:4, а следващото препятствие пред нещо ще бъде световния номер едно Новак Джокович, с когото не са се срещали никога досега.

Мачът не започна особено сполучливо за тийнейджъра и опитният испанец реализира ранен пробив, който затвърди с лекота. Впоследствие обаче младокът заигра на познатото равнище и реализираше купища завършващи удари от дъното на корта, като Рамос-Виньолас нямаше никакъв отговор на мощта на своя съперник и предаде следващите пет гейма. Ветеранът все пак се разписа, за да намали резултата на 3:5 от своя гледна точка, само че Синер не показа колебания и затвори сета със светкавичен бекхенд по правата.

Южнотиролецът продължи с офанзивата си във втората част, която в началото се превърна в истински негов рецитал и съвсем скоро закономерно италианецът потегли с брейк преднина. 19-годишният състезател дори имаше възможност да удвои преднината си, ала испапецът показа отделни проблясъци и оттам насетне сериозно изравни силите на корта. Все пак Синер не позволи да бъде застигнат, показвайки нужното спокойствие в решителните моменти и се поздрави с първата си победа в основната схема на този турнир!

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер се разправи с Рамос-Виньолас и си осигури сблъсък с Джокович! Калоян Соколов
Теми:  
atp | монте карло | новак джокович | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook