Синер: Тук съм не за да достигам финали, а за да печеля титли

от в 14:12 на 05.04.2021
Мирела Николова

Отсъствието на Голямата тройка от Miami Open откри пред младата генерация тенисисти златна възможност да постигнат значими резултати на надпревара от толкова висок ранг. Сред възползвалите се от този шанс е и 19-годишният Яник Синер, който демонстрира блестяща игра в хода на турнира и заслужено достигна до първия си финал на турнир от сериите Мастърс 1000, където отстъпи на своя близък приятел Хуберт Хуркач. 

По време на пресконференцията си след финалния двубой Синер заяви, че въпреки поражението може да извлече множество позитиви от изминалата седмица.

"Всичко е под моя контрол. Основният ми фокус сега е върху това, което демонстрирах в Маями - че се подобрих от последния турнир. Когато придобиеш известна доза увереност, става малко по-лесно. Въпреки това трябва да продължа да работя усилено, за да достигам заключителната фаза на надпреварите, особено на големите такива."

"Фактът, че се развивам в правилната посока, има най-голямо значение за мен. В момента ми е трудно да говоря за мача. Тепърва ще разговарям с екипа си относно причините за загубата, тяхното мнение за представянето ми, както и върху какво трябва да работим оттук насетне. Мисля, че трябва да подобря всеки аспект от играта си - физически, психически, всякакъв."

"Бих оценил изминалите две седмици като добри, но е очевидно, че не съм тук, за да играя финали, а за да печеля турнири. Неуспехът в днешния мач не е лесен за мен. През цялата седмица обаче аз бях този, който диктуваше разиграванията, за което съм щастлив. Днес не беше моят ден и приемам това - печелиш или се научаваш. Аз съм на 19 години и да играя финал тук, е трудно, разбира се, но все пак исках да спечеля."

"Мисля, че днес допуснах няколко фатални грешки във важни моменти, но отново контролирах точките от основната линия, така че съм доволен от това. От утре се връщам на корта и започвам подготовка за сезона на клей, не искам да губя никакво време. Следващата седмица предстои поредният турнир и трябва да бъда готов", завърши тийнейджърът, който вече заема 23-та позиция в световната ранглиста.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Тук съм не за да достигам финали, а за да печеля титли Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | маями | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook