Синер за мача срещу Джокович на Уимбълдън: Срещу мен стоеше чудовище

от в 02:24 на 26.07.2022
Мирела Николова

Яник Синер направи един от най-добрите турнири в кариерата си по време на тазгодишното Открито първенство на Великобритания, където достигна до четвъртфиналната фаза и бе напът да елиминира седемкратния носител на трофея и бъдещ шампион Новак Джокович. Италианецът поведе с 2:0 сета и сензацията не изглеждаше далеч, но преди третата част сърбинът се отби до съблекалните и по негови думи е провел разговор със себе си в огледалото, след което се върна на корта напълно преобразен. В остатъка от срещата бившият №1 се представяше на изключителна висота и съумя да осъществи пълен обрат, за да продължи към полуфиналите.

Наскоро младокът даде интервю пред италианското издание La Repubblica, в което се върна към въпросния сблъсък и разкри как е подходил към загубата. Освен това той заяви как именитият му опонент не му е бил оставил абсолютно никакви шансове в последните три сета от срещата, като дори го определи като "същинско чудовище".

"След всяка една загуба не мога да спя, като това важеше и за мача ми срещу Джокович на Уимбълдън. Веднага след края на двубоя прегледах акцентите от него, за да опитам да си извлека поука от грешките, които съм допуснал, а също така и да разбера кои са нещата, които съм направил по правилния начин. Истината е, че участието ми на Уимбълдън бе изпълнено с много позитиви, тъй като натрупах сериозен опит на трева и имах възможността да играя срещу Новак Джокович на Централния корт. Смятам, че се справих много добре.

Разбира се, все още съжалявам, че не бях по-агресивен в третия и четвъртия сет и не успях да затворя срещата тогава. В петата част вече не можех да направя абсолютно нищо, защото от другата страна на мрежата стоеше същинско чудовище. Няма как да не призная, че Новак напълно заслужаваше победата. Въпреки всичко обаче постигнатото на Уимбълдън ми даде много увереност и се надявам да продължавам в същия дух", завърши световният №10.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер за мача срещу Джокович на Уимбълдън: Срещу мен стоеше чудовище Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook