Синер започва работа с треньор, който е извел трима играчи до номер едно в света

от в 11:21 на 19.06.2022
Калоян Соколов

В началото на годината станахме свидетели на една от най-изненадващите раздели в света на тениса, след като Яник Синер освободи целия си щаб. Младокът работеше още от ранна детска възраст с небезизвестния специалист Рикардо Пиати, който в миналото е наставлявал имена от ранга на Иван Любичич, Новак Джокович и Мария Шарапова. Именно италианският треньор оформя настоящия стил на Синер и до голяма степен му дава основите в спорта. Оказва се обаче, че 20-годишният състезател не е бил съгласен с разредения си график на участия по турнирите, както и с изказванията на Пиати по медиите. Освен това специалистът е прибирал твърде сериозен процент от наградните фондове на световния номер 13, като в крайна сметка двамата прекратиха професионалните си взаимоотношения на 13 февруари.

Впоследствие двукратният шампион в София нае своя сънародник Симоне Ваноци, ала този ход до голяма степен претърпя провал. Тенисистът не достигна до нито един полуфинал оттогава досега, а физиката му все по-често го подвеждаше в напредналите фази на турнирите. Изглежда Синер сам е разбрал, че не е най-правилното решение да разчита на човек, който не е вкарвал свой играч в топ 20 през треньорската си практика и се е стигнало до нова рокада.

Италианецът ще разчита на едно от най-големите светила в професията, защото е заминал за Ийстбърн в компанията на Дарън Кейхил. Австралиецът има невероятна визитка, като е извел цели трима играчи до първото място в световната ранглиста, а именно Лейтън Хюит, Андре Агаси и Симона Халеп. Последно Кейхил беше част от щаба на Аманда Анисимова и я изведе до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън, само че имаше проблем да я придружава през цялото време и предпочете да прекрати работните си взаимоотношения с нея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер започва работа с треньор, който е извел трима играчи до номер едно в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | дарън кейхил | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook