Ситуацията става притеснителна: И Джокович е болен от коронавирус

от в 15:07 на 23.06.2020
Калоян Пламенов

Новак Джокович също е с коронавирус! Това призна самият той.

След като Григор Димитров бе диагностициран с вируса на турнира в Задар участниците си направиха тестове, но Джокера отказа да му бъде направен такъв на място и реши щом се прибере в Белград веднага да се подложи на тест.

"Аз и моята жена Йелена сме с положителни проби, но децата ни са с отрицателни", признава сърбинът.

"Веднага след пристигането ни в Белград си направихме тестовете".

"Всичко, което направихме през миналия месец, го направихме с чисто сърце и с искрени намерения. Нашият турнир имаше хуманитарен характер и идеята бе да помогнем на тенисистите от региона".

"Искахме да им осигурим условия за игра, както и възможност да имат някакви приходи и да преодолеят по този начин трудния период".

"В същото време искахме да изпратим послание за солидарност. Целта беше да помогнем на благотворителни фондации и на тези, които имат нужда. Все пак се радвам, че голям брой хора откликнаха на тази инициатива".

"Организирахме турнира в условията при които вируса отслабна и вярвахме, че условията за неговото провеждане са безопасни. Изключително много обаче съжалявам за всеки един отделен случай на заразени с коронавирус".

"Надявам се всички да се оправят и никой от заразените да няма усложнения. Ще остана в самоизолация през следващите 14 дни и ще си направя нов тест след 5 дни".

Също така стана ясно, че Ноле в момента не изпитва абсолютно никакви симптоми от вируса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ситуацията става притеснителна: И Джокович е болен от коронавирус Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook