Скандал с БФТ! Цветков: Потресен съм и разочарован

от в 13:56 на 09.01.2020
Димитър Беловски

От 24 часа циркулира интересно съобщение в социалните мрежи. То е свързано с това, че БФТ е отказала да прати отбора ни за дебютното издание на ATP Cup, тъй като е преценила, че не си заслужава да се харчат толкова много пари за него.

Страницата във Фейсбук „Българолюбие“ твърди това, а казва и още, че федерацията е отказала да пусне и треньор в Сидни, където играха нашите момчета.

Ето и текста, публикуван от страницата, на която не се споменава кой точно е автора на самата публикация:

ЛИЦЕМЕРИЕТО ЗАД УСПЕХА

Вчера България приключи участието си на тенис турнира ATP Cup в Австралия. Тази година той се провежда за пръв път, като в него взеха участие 24 държави от цял свят. Единственият начин дадена нация да бъде включена е чрез покана от организаторите. Е, България получи такава покана. България участва. Но именно тук между тези две изречения се крият факти, непознати за широката общественост. След като получава поканата, родната федерация по тенис я отказва. Можете ли да познаете защо? Защото отказва да финансира престоя на отбора ни. Преценява, че няма нужда да бъдат харчени пари за подобни турнири. Как тогава играхме?

Нека първо направим кратко резюме на представянето ни. Нашите момчета надминаха очакванията. Победихме един от основните фаворити Великобритания и категорично надделяхме над Молдова. Григор Димитров показваше огромния си талант, а младите лъвчета покрай него направиха така, че света да заговори за тях. Григор играеше своите мачове, а веднага след тях оставаше на корта за мач на двойки. Излишно е да казваме за какво натоварване става въпрос. Добрите му игри отпушиха нова Гришомания у нас. Той отново беше герой, национално богатство и феномен на корта. В последния мач с белгийците първата ни ракета загуби (5-ти мач за 5 дни), а впоследствие загубихме и на двойки (Григор отново игра, мачът беше час след неговия) и отпаднахме. Въпреки показаните феноменални игри от целия отбор, какво мислите се случи? Гришоманията се обърна като бумеранг и от герой Григор се превърна в предател и слаб играч. Коментираше се, че изобщо не е трябвало да бъде викан в отбора, камо ли да е капитан ...

Напътствия на момчетата даваше човек, който беше тотално непознат за нас и мнозина се питаха кой е. Това е немецът Кристиан Гро - личният треньор на Григор Димитров. След като разбира, че федерацията отказва финансиране първата ни ракета взима нещата в свои ръце. Със свои средства осигурява престоя на отбора ни в Австралия, така че нищо да не им липсва. Похвално, но защо Гро е треньор на отбора ни? Ами, федерацията отказва да пусне и български специалист, въпреки че той също ще е на разноски на Димитров. Гришо изрично заявява пред отбора, че това не желае да се разчува, за да не се измести фокусът от победите и добрата игра. Обяснява им, че го прави, за да може да се докоснат до най-големите в тениса и да добият безценен опит. Младите лъвчета обаче с половин уста разкриха ситуацията, впечатлени от великодушието на капитана и старанието му нищо да не им липсва.

Българската федерация по тенис не разкри нищо по темата. Успехите ни в Австралия бяха и нейни успехи. Гришо пък отново се радваше на родната любов единствено след победите. А накрая, след като беше оплют, тихо се оттегли без да каже нито дума ..

Благодарим ти, Григоре!

Жестът показва, че неслучайно си капитан на отбора ни.

Продължавай да прославяш България по света с изявите си!

Тази сутрин пък президентът на БФТ Стефан Цветков, който в момента е в чужбина коментира поста, казвайки, че това не е вярно.

„Много долен платен fake news за „отказаната“ покана от БФТ за АTP Cup. Гледам, че много приятели даже са се хванали. Потресен съм и разочарован, защото се разбра откъде идва и защото фокуса трябва да е върху това как да помогнем на следващото поколение в тези тежки условия. Явно целят малкото хора, които помагат и работят за оцеляването на БФТ и тениса да се откажат“, бяха думите на Цветков.


Ето как да гледаме тенис мачовете БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Скандал с БФТ! Цветков: Потресен съм и разочарован Димитър Беловски
Теми:  
бфт | григор димитров | стефан цветков

Коментари
Следвайте ни в Facebook