Скандал: Журналисти нападнаха Осака, а отговорът от нейна страна не закъсня

от в 13:35 на 20.07.2021
Мирела Николова

За последно видяхме Наоми Осака в игра на Откритото първенство на Франция, където тя записа победа в откриващата си среща, но взе решение да се откаже от надпреварата, като впоследствие тя обяви и че ще пропусне и Уимбълдън. Причината, стояща зад тези действия на японката, беше вниманието на журналистите към нея, което ѝ причинявало депресия и било вредно за психичното здраве на играчите. 

Въпреки че не е излизала на корта в официален мач от повече от месец насам, Осака не спира да приковава общественото внимание, тъй като наскоро в Netflix излезе документален филм за нея, бе създадена нейна кукла Барби, а също така световната №2 изгря на кориците на редица списания. Всичко това, противоречащо с думите на самата Наоми, че е твърде затворена и медийното внимание не се отразява добре на психичното ѝ здраве, предизвика множество критики от страна на топ журналисти.

„След като заяви, че е прекалено голям интроверт, за да разговаря с медиите след мачовете си, Наоми Осака откри реалити шоу, промотира своя кукла Барби, а сега е на корицата на Sports Illustrated за бански костюми,“ написа в Twitter Клей Травис от Fox Sports Radio. Изказването на американеца бе подкрепено и от неговата колежка Меган Кели, която допълни: „Да не забравяме кориците и интервютата за Vogue Japan и Time Mag“.

Осака не пропусна да отговори на критиците си: „Виждам, че си журналист. Предполагам, че би трябвало да отделиш време, за да провериш кога са изготвени списанията, и тогава щеше да разбереш, че всички тези фотосесии се състояха миналата година. Вместо това първата ти реакция е да скочиш тук и да бълваш негативизъм – можеш да се справиш и по-добре, Меган.“

Не след дълго от нов коментар от страна на Кели стана ясно, че Осака е блокирала двамата журналисти, които продължиха с острите си думи към японката: „Горката Наоми Осака ме блокира, докато ме атакуваше (предполагам, че е смела само на корта). Изглежда, казва, че е заснела многото си корици, преди да обяви публично, че чувства безпокойство, когато трябва да говори пред журналистите. Истината е, че просто не харесва да получава въпроси, които не може да контролира. Нека си го признае“.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Скандал: Журналисти нападнаха Осака, а отговорът от нейна страна не закъсня Мирела Николова
Теми:  
wta | любопитно | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook