Скандално начало на сезона: Вече имаме първата дисквалификация в ATP Тура

от в 10:46 на 05.01.2022
Калоян Соколов

Тенисът категорично е сред най-джентълменските спортове и рядко можем да видим непристойно поведение от даден състезател на корта, но изключения винаги има. В ролята на грешник този път влезе младия французин Корентен Муте, който си позволи да обругае съдията на стола по време на двубоя си срещу Ласло Джере от втория кръг на ATP 250 надпреварата в Аделаида и в крайна сметка беше дисквалифициран преди началото на третия решителен сет.

Муте показваше раздразнението си от поведението на своя опонент още от самото началото, тъй като Джере постоянно даваше признаци на сериозно контузен, а изведнъж започваше да тича с всички сили, когато точката е в ход. Все пак световният номер 92 се абстрахираше до голяма степен от това, което му позволи да поведе със сет и пробив, но последва сериозен спад в неговото представяне и сърбинът получи възможност да сервира за спечелването на втората част.

Тогава 22-годишният играч поведе с 0:40, само че тогава арбитърът се намеси некоректно в ущърб на французина и в крайна сметка се стигна до равенство в общия резултат, а всички тези неща изкараха изцяло извън нерви Муте, като той си позволи да се обърне към съдията с "майната ти" и впоследствие продължи с ругатните по негов адрес. Това изглежда преля чашата на търпение от страна на рефера и той взе решението да дисквалифицира Муте.

Въпросният случай беляза 19-тата поредна година, в която имаме поне един подобен случай на ATP или Чаланджър ниво.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Скандално начало на сезона: Вече имаме първата дисквалификация в ATP Тура Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аделаида | дисквалификация | корентен муте | ласло джере | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook