След 13-месечна суша: Гофен е на 1/2-финал след ново вдъхновяващо представяне в Мароко

от в 20:08 на 08.04.2022
Мирела Николова

Кариерата на Давид Гофен бе съпътствана от редица контузии през последните години и респективно резултатите му напоследък са повече от незадоволителни. Той трябваше да сложи преждевременен край на сезон 2021, а от началото на настоящата година допусна множество разочароващи поражения в откриващите кръгове. През тази седмица обаче белгиецът отново демонстрира стабилно ниво на игра, благодарение на което днес намери място в полуфиналната фаза на турнира в Маракеш.

Това стана факт след обрат над световния №79 Роберто Карбайес Баена в мач, продължил 2 часа и 35 минути и завършил с крайното 6:7(6) 6:4 6:0 в полза на бившия №7, за когото това ще бъде първи полуфинал от 13 месеца насам. В битка за място на финала Гофен ще се изправи срещу 60-ия в света Федерико Кория.

Откриващата част се разви напълно равностойно, като ставахме свидетели на продължителни разигравания от дъното на корта, в които и двамата състезатели демонстрираха отлични качества в защита. В деветия гейм представителят на Белгия изпита колебания от сервис, които незабавно бяха наказани от съперника му, и така испанецът получи възможност да подава за успеха в сета при 5:4. Тогава обаче напрежението завладя Карбайес Баена, чиято игра претърпя спад, и така се стигна до тайбрек, в който от самото начало световният №79 поведе в резултата и не допусна да изгуби преднината си, за да поведе в отделните части.

Вторият сет започна изцяло по вкуса на Гофен, който се възползва от няколко поредни непредизвикани грешки на противника си и реализира пробив в първия възможен момент. Впоследствие бившият представител на топ 10 позволи да бъде догонен в резултата за 2:2, но това по никакъв начин не го притесни и още в следващия гейм белгиецът си възвърна лидерството след серия отлично проведени разигравания от своя страна, а от там насетне се придвижваше с малки, но сигурни крачки към това да гарантира изиграването на трета решителна част.

В нея Гофен изцяло надигра опонента си, тъй като налагаше изключително високо ниво на игра, което се оказа непосилно за Карбайес Баена. Всяко едно от разиграванията протичаше под пълния контрол на бившия №7, който не остави никакви шансове на съперника и осъществи три пробива, за да си подпечата билета към фазата на най-добрите 4.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 13-месечна суша: Гофен е на 1/2-финал след ново вдъхновяващо представяне в Мароко Мирела Николова
Теми:  
atp | давид гофен | маракеш | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook