След 3 часа здрава битка: Рубльов преодоля Гарин и е осминафиналист в Париж!

от в 15:24 на 28.05.2022
Мартин Петков

Андрей Рубльов се представя под очакванията за клей сезона, като регистрира ранни отпадания на Мастърс надпреварите, но същевременно завоюва титлата в Белград, където надви Новак Джокович в мача за отличието. Руснакът откри победоносно кампанията си на Ролан Гарос, където е бивш четвъртфиналист, а впоследствие се справи със специалиста на червени кортове Федерико Делбонис, за да може през днешния ден в трети кръг на турнира да срещне друг клейкортър в лицето на Кристиан Гарин.

В хода на сблъсъка продължителните разигравания отсъстваха през по-голямата част от времето, като двамата състезатели главно градяха играта си около началния удар, ала множеството неточности при латиноса оказаха своето влияние върху крайния резултат и Рубльов триуфмира след 6:3 3:6 6:2 7:6(11), за 3 часа и 9 минути. В битка за място на четвъртфиналите световният номер 7 ще се изправи срещу Яник Синер.

Руснакът стартира ударно двубоя, като оказа сериозен натиск върху сервиса на съперника си в откриващия гейм и се поздрави с ранен пробив аванс. Гарин постепенно се отърси от първоначалния шок, но не съумяваше по никакъв да затрудни представителя на топ 10 и не след дълго Рубльов безпроблемно записа дебютния сет на сметката си.

Във втората част силите на корта се изравниха, като на моменти чилиецът имаше видим превес. Световният номер 37 срещна сериозни трудности в средата на сета, като бе изправен пред брейкбол, но го отрази и с натрупалата му се увереност в идните минути реализира решителен пробив, за да възстанови равенството в общия резултат.

Интригуващите мигове липсваха на старта на третата част, ала скоро след това Гарин допусна миг на разконцентрация, като грешките от ракетата му отново заваляха и той предаде сервиса си в актива на световния номер 7. Руснакът несъмнено наложи контрола си в последвалите подавания и след отлични офанзивни действия при начален удар на противника увеличи преднината си в отделните части.

Световният номер 37 си осигури сериозно предимство в началото на четвъртия сет, след като се възползва от неточностите при именития си съперник, поради което поведе с два пробива и петата част се виждаше на хоризонта. Рубльов обаче не мислеше да се отказва и мигновено се абстрахира от допуснатите грешки, като покачи нивото си драстично и наруши ритъма в играта на чилиеца, за да възстанови равенството при 4:4. Бившият четвъртфиналист впоследствие имаше психологическото предимство на корта и след пореден силен гейм на ретур разполагаше с два последователни мачбола, но ги пропиля, като станахме свидетели на закономерен тайбрек. В дългия гейм Гарин бързо взе водачеството на своя страна, ала рухна, след като пропусна пет сетбола и руснакът оползотвори четвъртия си мачбол, като стигна до крайния успех, класирайки се за осминафиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 3 часа здрава битка: Рубльов преодоля Гарин и е осминафиналист в Париж! Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | кристиан гарин | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook