След 3-годишно прекъсване: Ник Кирьос се завърна с победа на клей!

от в 00:03 на 06.04.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос нееднократно е заявявал открито ненавистта си към червените кортове и съвсем умишлено е пропускал най-важните събития на тази настилка. За последно австралиецът се беше изявявал на клей преди цели три години, когато беше дисквалифициран на Мастърса в Рим, след като получи серия от предупреждения за неспортсменско поведение и накрая реши да унищожи пейката си за почивка.

Тази седмица обаче отбелязва завръщането на Ник върху най-малко любимото му тенис покритие, а то се осъществи на ATP 250 надпреварата в Хюстън. Кирьос пък бързо трябваше да си припомни, че далеч не се чувства особено комфортно при играта на клей и загуби първия сет от срещата си с местния представител Макензи Макдоналд, но впоследствие намери пътя към обрата и се наложи с крайното 4:6 6:3 6:4, за да си осигури сблъсък със седмия поставен Томи Пол в следващия етап на турнира.

Бившият номер 13 стартира вдъхновено и неговите форхенди неизменно намираха страничните линии. Екстравагантният състезател изпълняваше ударите си без никаква подготовка, а Макдоналд нямаше нужното време за реакция и можеше единствено да разчита на грешка от другата страна на мрежата. Изведнъж австралиецът влезе в поредица от слаби отигравания и се оказа изправен пред точка за пробив, която той не можа да отрази, пропускайки елементарно воле на опразнен корт.

Развоя на събитията определено съумя да поизнерви Ник, който загуби първоначалния си прилив на вдъхновение и се опитваше да реализира уинъри от всяка една позиция на корта. По-високоранкираният тенисист остана спокоен и не позволи да бъде разсеян от поведението на своя опонент. Макдоналд действаше максимално методично, докато Кирьос изгуби всякакъв контрол над действията си и скоропостижно предаде откриващия сет.

Канберецът нямаше намерение да се отказва от търсенето на успеха и отрази ранни шансове за брейк във втората част. Световния номер 95 показваше високо ниво на енергия, което се трансформираше в множество завършващи удари от дъното на корта. Местният любимец обаче достигаше наглед невъзможни топки и изглеждаше непробиваем, само че мощта на австралиеца взе връх и той заслужено поведе с 3:1. Кирьос изуми неколкократно публиката с умението си да ускорява топката и нямаше нужда от сериозно количество време, за да изравни общия резултат в мача.

Решителният сет се превърна в истински моноспектакъл от страна на шесткратния ATP шампион, като американецът не разполагаше с нужните аргументи, за да бъде конкурентоспособен на най-добрата версия на канбереца и Ник натрупа ранна преднина, която защитаваше безпроблемно с помощта на вездесъщия си сервис и скоро можеше да отпразнува първата си победа на клей от 2019-а насам!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 3-годишно прекъсване: Ник Кирьос се завърна с победа на клей! Калоян Соколов
Теми:  
atp | макензи макдоналд | Ник Кирьос | Обзори | хюстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook