След 3 неуспешни опита: Руне надигра бивш Мастърс шампион и е сред топ 4 в Стокхолм

от в 19:39 на 21.10.2022
Калоян Соколов

Холгер Руне се заяви като един от основните лидери на следващото поколение по време на тазгодишния Ролан Гарос, където достигна до фазата на четвъртфиналите и победи миналогодишния финалист Стефаос Циципас. Впоследствие тийнейджърът влезе в серия от цели шест поредни поражения, но съумя да се върне към най-добрия си тенис на Sofia Open, където спря двукратния шампион Яник Синер и бе надвит чак във финалния двубой от Марк-Андреа Хюслер.

Добрите новини за младока не спряха дотук, защото стана ясно, че топ специалистът Патрик Муратоглу ще му бъде едноличен треньор поне до края на настоящия сезон, а партньорството между двамата започва повече от обещаващо, съдейки по представянето на скандинавеца в Стокхолм.

19-годишният играч днес съумя за пръв път в кариерата си да надделее над Камерън Нори, от когото вече беше записал цели три поражения в хода на годината и заслужено намери място във финалната четворка, осигурявайки си сблъсък с петия поставен Алекс Де Минор. По този начин Руне си гарантира дебют в топ 25, каквато беше неговата цел преди началото на 2022-ра и също така записа общо петата си победа над представител на първите 15 за този сезон.

Финалистът от София изглеждаше по-убедителен от линията за начален удар в началните минути, само че допусна да изиграе един слаб сервис гейм в средата на сета и се оказа догонващ с 2:4 гейма. Отговорът на датчанина беше светкавичен, което му позволи да изравни резултата и в крайна сметка се стигна до тайбрек, където опитът на Нори взе връх и той разполагаше с аванс в сетовете.

Тези събития по никакъв начин не пречупиха тийнейджъра, чиято офанзивна игра постепенно вземаше връх над неговия съперник и вторият поставен видимо не можеше да противодейства, щом световният номер 27 поемаше иницативата. Това позволи на Руне да осъществи ранен пробив, който дори удвои и имахме равенство в общия резултат.

Решителната част се развиваше максимално равностойно, като бившият шампион от Индиън Уелс изравни играта и вкарваше по-нискоранкирания състезател в множество продължителни размени от дъното на корта. Скандинавецът обаче бързо разбра, че няма да има шанс за успех, ако не продължи да действа със сериозна доза риск и изигра поредица от геймове, в които записа огромно количество завършващи удари, за да отмъкне съперниковия сервис за преднина от 5:3 и съвсем скоро можеше да се поздрави с дебютния си триумф над левичаря.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 3 неуспешни опита: Руне надигра бивш Мастърс шампион и е сред топ 4 в Стокхолм Калоян Соколов
Теми:  
atp | камерън нори | Обзори | стокхолм | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook