След 4 години извън корта: Сесил Каратанчева се завръща в професионалния тенис!

от в 09:59 на 04.04.2023
Калоян Соколов

Сесил Каратанчева ще поднови професионална състезателна дейност. Бившата ни първа ракета е подала заявка за участие на турнира от категория W80 в испанския град Сарагоса, където ще участва и Вики Томова. Надпреварата на червени кортове ще стартира от 10 април, а Сесил ще попадне директно в основната схема, възползвайки се от правилото за "защитена ранглиста", което ще даде възможност на Каратанчева да подава заявки от името на световна номер 213 през следващите нейни до 12 турнири участия.

Някогашната номер 35 за последно игра на квалификациите за Уимбълдън през 2019-та, когато получава възпаление на лакътя и пропуска остатъка от сезона, а впоследствие откри тенис академия в София, забременя и роди своя син Матео. Припомняме ви, че българката беше сочена за бъдещето на женския тенис, след като проби в топ 100 още на 15-годишна възраст, превръщайки се в най-младата тенисистка в тази група по това време. Няколко месеца по-късно тя достигна и до четвъртфиналите на Ролан Гарос, но скоро след това беше отстранена за 2 години от спорта, защото на същия турнир дава положителен допинг тест, тъй като в тялото ѝ са открити следи от забраненото вещество нандролон.

Самата Каратанчева заяви наскоро в интервю пред БНР, че е започнала да тренира в Испания, но не иска да дава гаранции за обратна поява в WTA Тура, защото вече е на 33 години и чувства тялото си много по-различно. Сесил обаче също така добави, че не е хубаво да споделяш гласно подобни сериозни цели и явно е намерила куража да направи един последен опит в любимия си спорт

Ние пък единствено можем да пожелаем успешно завръщане на Каратанчева и се надяваме, че тя ще повтори примера на Цвети Пиронкова, която също отсъстваше за сходен период от време, ала това не ѝ попречи веднага да намери най-добрата си форма, класирайки се за финалната осмица на US Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 4 години извън корта: Сесил Каратанчева се завръща в професионалния тенис! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | любопитно | сесил каратанчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook