След 4 години на контузии: Бивш 1/2-финалист на Уимбълдън е на път към завръщане!

от в 16:41 на 11.12.2021
Калоян Соколов

Йежи Янович категорично беше един от най-ярките млади играчи в световния тенис и впечатляваше всички с начина, по който съчетаваше мощ и елегантност в едно. Полякът се класира за първия си Мастърс финал на едва 21-годишна възраст, а съвсем скоро след това се установи трайно в ATP Тура, след като достигна до полуфиналите на Уимбълдън и зае рекордната си 14-та позиция в световната ранглиста.

Оттам насетне обаче Янович започна постоянно да страда от различни травми, които го изваждаха от корта за сериозен период от време и Янович така и не можа да разгърне изцяло потенциала си. 2017-а година пък постави кариерата на играча на най-сериозното възможно изпитание, защото той претърпя серия от интервенции в областта на коляното и неведнъж се говореше за негово евентуално отказване.

Това принуди 203-сантиметровият състезател да вземе участие в едва три надпревари през цялото това време, но най-после завръщането му в Тура изглежда на хоризонта. Бившият номер 15 се появи на демонстративно отборно състезание, където показа как далеч не е забравил да играе тенис на високо ниво и донесе победа за тима на Полша над този на Чехия, надигравайки талантливия Иржи Лехецка с 2:1 сета.

Самият Янович изрази желанието си да поднови състезателна дейност през 2022-а година, така че очакваме с интерес да разберем на какво все още е способен един от най-темпераментните образи в спорта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 4 години на контузии: Бивш 1/2-финалист на Уимбълдън е на път към завръщане! Калоян Соколов
Теми:  
atp | завръщане | йежи янович | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook