След 4 години отсъствие: Анди Мъри се завърна на Уимбълдън с победа!

от в 23:59 на 28.06.2021
Петър Томов

Участващият с уайлдкард Анди Мъри потрепери, но стартира участието си на домашния Мейджър с успех в четири сета над Николоз Басилашвили. Британецът, който е двукратен шампион на Ол Ингланд Клъб се наложи с 6:4 6:3 5:7 6:3 над грузинеца и очаква квалификант във втори кръг на надпревата. 

Първата част премина изцяло под диктовката на сервиращите, а за тяхната доминация говори фактът, че в първите 9 гейма посрещащият тенисист не достигна до нито една възможност за пробив. Първият и единствен брейкбол в сета се откри пред Мъри и беше в ролята на сетбол и след марково отиграване на олимпийския шампион от Рио първата част отиде на неговата сметка. 

Един пробив се оказа достатъчен на бившия номер 1 в света и във втората част. Той отново дойде в последното подаване на Басилашвили в сета и след безпроблемен сервис гейм, Мъри се доближи на сет от крайния успех. 

По всичко изглеждаше, че третият сет ще бъде протоколен след като представителят на домакините реализира три пробива, два от които на нула, за да поведе с 5:0 и да сервира за крайния успех. Тогава обаче последва огромен спад в представянето на Мъри, който спад позволи на грузинеца не само да се върне в сета, но и да вземе контрола в него и след седем последователни гейма, третата част отиде на сметката на шампиона от Мюнхен. 

Срещата се доигра под покрива на централния корт, а докато бъде спуснат той, играчите получиха 30 минутна почивка. Тя дойде като по поръчка за Анди, който успя да реализира пробив още в откриващия гейм на частта. Рибрейк от страна на Басилашвили възстанови паритета преди нов пробив на нула за британеца да му даде солиден аванс, който той съумя да запази до 5:3. Мъри достигна до четвъртия си мачбол в деветия гейм и след непредизвикана грешка от страна на грузинеца беше сложена точка на спора след 3 часа и 16 минути прекарани на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 4 години отсъствие: Анди Мъри се завърна на Уимбълдън с победа! Петър Томов
Теми:  
анди мъри | николоз басилашвили | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook