След 8 месеца зад решетките: Бекер бе освободен от затвора и депортиран в Германия

от в 21:01 на 15.12.2022
Мартин Петков

В края на април 6-кратният шампион от Шлема Борис Бекер бе признат за виновен по 4 от повдигнатите му 24 обвинения, сред които са укриване на дългове, изтегляне на активи и неразкриване на имущество. Така бившият номер едно бе осъден на 2 години и половина лишаване от свобода, половината от които трябваше да прекара в затвора. Германецът първоначално започна излежаването на присъдата си в затвора Уандауърт, който далеч не се слави с добра репутация откъм условия за живот, за което се оплака по-рано през годината легендарният състезател.

За радост на бившия наставник на Новак Джокович, съдът не остана безразличен към думите му и той беше преместен в затвора Хънтъркомб, който се намира в близост до Оксфорд и до голяма степен се състои от чуждестранни престъпници, където до днес Бекер излежаваше наказанието си, преди да бъде освободен с цел депортация в родината му Германия. Предвид преждевременното му освобождаване след само 8 месеца зад решетките във Великобритания, то на секундата носителят на шест "мейджър" трофея посредством частен самолет ще се завърне на родна земя, където се съгласи, след като се смята, че му е платена 6-цифрена сума, на това да даде голямо разкриващо интервю за преживяванията му и своята версия относно случилото се.

За 3-кратния шампион от Уимбълдън, който има къща в близост до All England Club, ограничения не липсват и той няма да може да влиза на територията на Великобритания до 2032 година, когато отново ще има право да поднови визата си. Въпреки всичко, семейството на германската легенда беше щастливо да го види отново на свобода, като майка му определи случилото се като най-добрия подарък за Коледа. Общите задължения на Бекер надхвърлят 50 милиона паунда, именно поради което той излежаваше присъда с лишаване от свобода. Целият случай обаче много скоро ще бъде видян в документален филм, заснет от Apple TV, който ще се състои от две части и ще даде представа за психическите предизвиквателства, пред които е бил изправен Бекер.

Източник: FirstSportz


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 8 месеца зад решетките: Бекер бе освободен от затвора и депортиран в Германия Мартин Петков
Теми:  
борис бекер | затвор | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook