След близо 2 месеца извън кортовете: Радукану се завърна в ИУ с изразителна победа

от в 00:45 на 10.03.2023
Мартин Петков

Ема Радукану имаше разочароващо начало на сезона си, след като получи травма в глезена в Окланд, от която все пак успя да се възстанови навреме за участието си на Откритото първенство на Австралия, където отпадна във втория кръг от другата млада надежда на тениса Кори Гоф. Британката впоследствие си взе близо двумесечна почивка от Тура, преди през днешния ден да се завърне на корта за WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс, където разгърна отлично качествата си и взе реванш от Данка Ковинич за поражението си в предишната им среща, надигравайки я с убедителното 6:2 6:3, дошло за час и 21 минути. По този начин световната номер 77 подпечата класирането си за втория етап в Калифорния, където ще срещне полуфиналистката от Аустрелиън Оупън - Магда Линет.

Още от самото начало на двубоя ясно си пролича липсата на игрова практика за бившата шампионка от US Open, която грешеше необратимо в опитите си да нанася завършващ удар и допусна да бъде пробита още в дебютното си заставане на сервис линията. Това обаче послужи като източник на мотивация за Радукану, която от този момент нататък покачи равнището си до неузнаваемост и доминираше във всеки един аспект на играта, при което не остави каквито и да било шансове на черногорката, като спечели шест поредни гейма и записа откриващия сет срещу името си.

Стартът на втората част беше идентичен с този на мача и световната номер 62 успя да се възползва от известните колебания в представянето на младата островитянка и потегли с ранен брейк в актива си. Ответната реакция на британката беше повече от отлична и тя мигновено вдигна оборотите, при което Ковинич видимо изпитваше сериозни затруднения да поддържа високото ниво на фаворитката. Ема в това време не се поколеба и с два поредни пробива на сметката си си върна лидерската позиция на корта, която затвърди след три отразени брейкбола, пречупвайки съпротивата на световната номер 62, и оттам насетне необезпокоявано узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След близо 2 месеца извън кортовете: Радукану се завърна в ИУ с изразителна победа Мартин Петков
Теми:  
wta | данка ковинич | ема радукану | индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook