След близо двучасова битка: Нори продължи към 1/4-финалите в Ротердам

от в 00:44 на 10.02.2022
Диана Андреева

Последният за деня мач на ABN AMRO World Tennis Tournament сложи подобаващ край на програмата. Двубоят между Карен Хачанов и Камерън Нори предложи драма до последния момент, но все пак британецът успя да наложи волята си след почти 2 часа на корта и крайното 6:4 7:6(5), за да намери място сред най-добрите осем в Ротердам. 

Мачът започна под диктовката на Нори, който разчиташе предимно на силата в отиграванията си, вместо на прецизност. Макар тази тактика да водеше на моменти до непредизвикани грешки, тя все пак позволи на британеца да се откъсне напред в резултата с пробив и да поведе уверено.

В заключителните геймове обаче Хачанов започна по-често да търси линиите на противноковото поле и неочаквано осъществи рибрейк, за да възвърне паритета в резултата, както и интригата в сета. Отговорът на Камерън не закъсня и след серия от три феноменалти уинъра той отново отмъкна съперниковото подаване, а това се оказа и напълно достатъчно, за да може левичарят да добави частта на своя сметка. 

След почивката ситуцаията на корта пое в напълно различна посока. Хачанов започна все по-често да излиза напред към мрежата, което поставяше Нори в невъзможни за отигрване ситуации и не след дълго руснакът поведе с 4:2. Оттам обаче започнаха неприятностите за Карен, който все повече задълбаваше в негативната емоция и допускаше необясними грешки. 

Британецът не само, че навакса пасива в резултата, ами достигна и до паритет за 5:5. Сервирайки за оставане в сета, Нори демонстрира изключителна устойчивост и отрази три сетбола, за да вкара частта в решаващ дълъг гейм. Там, продължителните размени отново преобладаваха, а Камерън продължаваше да бъде безпогрешен. Хачанов се опитваше да взима превес в разиграванията с помощта на своя бекхенд, ала дори това не му бе достатъчно и в крайна сметка световният номер 28 допусна да бъде надигран. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След близо двучасова битка: Нори продължи към 1/4-финалите в Ротердам Диана Андреева
Теми:  
атп ротердам | камерън нори | карен хачанов | тенис турнир в ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook