След епичен обрат Джокович се класира за финала на Western & Southern Open

от в 01:11 на 29.08.2020
Димитър Беловски

Световният №1 Новак Джокович се класира за финала на „Мастърс“ турнира, който се провежда в Ню Йорк.

Джокович и Баутиста Агут изиграха изключително вълнуващ мач с купища пробиви и обрати, като в крайна сметка сърбинът направи пълен обрат и победи испанеца Роберто Баутиста Агут след 4:6, 6:4, 7:6(0).

Това е 22-ра поредна победа за Ноле, като той все още няма загуба през настоящия сезон.

Първият сет бе много равностоен като и двамата тенисисти играха много силно. Първият пробив постигна испанеца за 1:2, а Джокович успя бързо да изравни при 2:2. Малко по-късно Баутиста Агут направи нов пробив при 3:4, а в следващия гейм Джокович имаше възможност да върне пробива и отново да изравни. Сърбинът обаче не успя и световния №12 взе гейма си, а малко след това и сета за 4:6.

Във втората част при 2:1 в полза за Джокович, сърбинът повика физиотерапевта заради силните болки във врата. Припомняме, че от началото на турнира световния №1 изпитва проблеми с врата си, като дори това беше причината той да се откаже от турнира на двойки, където трябваше да участва заедно със сънародника си Филип Крайнович. На пресконференция след двубоя с Ян-Ленард Щруф обаче Новак заяви, че нещата се подобряват, но изглежда в днешния мач проблемите отново се появиха.

Веднага след това Ноле успя да пробие за 3:1, а след това спечели гейма си за 4:1, а на почивката физиотерапевта отново се появи на корта. Баутиста Агут показа страхотен характер и успя да пробие трудно на 40 за 4:3, а след това с гейм на 15 изравни за 4:4. Но след това Джокович проби за 6:4 и изравни сетовете.

Испанецът проби за 1:2 в третия сет, но Джокович веднага изравни след рибрейк на 40. Ноле реализира нов пробив за 4:2, но когато сервираше за победата при 5:3 се пропука и Агут проби на нула за 5:4, а след това и изравни за 5:5. Световният №12 отново проби на 30 за 5:6 и Новак бе само на четири точки от това да загуби. След това пък Ноле показа изключителен характер и успя да пробие, което означаваше, че сагата трябваше да се разреши в тайбрек, където световният №1 беше по-добър и не даде и точка на опонента си и постигна победа №9 от 12 изиграни срещи помежду им.

В спор за титлата Джокович ще се изправи срещу Милош Раонич, който по-рано през деня победи Стефанос Циципас след 7:6(5), 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След епичен обрат Джокович се класира за финала на Western & Southern Open Димитър Беловски
Теми:  
новак джокович | ню йорк | роберто баутиста агут | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook