След инцидентите със Зверев и Кирьос: ATP ще налага по-сурови санкции

от в 20:10 на 04.04.2022
Мирела Николова

През последните месеци една от най-широкообсъжданите теми в тенис средите са зачестилите случаи на играчи, които изпускат нервите си на корта, но не получават наказанията, които действително заслужават. Сега обаче от АТР планират да засилят контрола си и от тук насетне ще налагат по-сурови санкции, отколкото досега.

Припомняме, че на турнира в Акапулко през февруари Александър Зверев избухна остро към съдията, отправяйки ругатни по негов адрес и удряйки стола му с ракетата си, вследствие на което му бе наложен пробационен период за срок от 12 месеца, в които трябва да се въздържа максимално от подобни прояви, тъй като в противен случай ще последва отстраняване от Тура за 8 седмици. Ник Кирьос също на няколко пъти попадна под светлината на прожекторите, след като в Индиън Уелс удари ракетата си в земята, която впоследствие удари едно от децата, подаващи топките, а в Маями непрекъснато отправяше обидни реплики към главния арбитър, като и за двете си провинения той бе наказан само с финансова глоба.

Изглежда, всички призиви за по-сериозни наказания, включително и от Рафаел Надал, са дали резултат и от АТР вече ще налага по-драстични рестрикции, както съобщи президентът на Асоциацията - Андреа Гауденци.

"Екипът на АТР беше принуден да вземе по-строги мерки по отношение на отсъждането на различни нарушения на правилата за поведение, което влиза в сила незабавно. Освен това ние преразглеждаме Кодекса, както и дисциплинарните процедури в него, за да гарантираме, че той предвижда подходящи наказания за сериозни и повтарящи се провинения." 

"Всички ние трябва да изиграем своята роля за поддържане репутацията и почтеността на нашия спорт", обърна се Гауденци към състезателите. "През първите три месеца от годината се наблюдава зачестяване на инцидентите, включващи неспортсменско поведение на корта. Всичко това хвърля лоша светлина върху нашия спорт. Подобно поведение засяга всички и изпраща грешно послание към нашите фенове, особено по-младите от тях", завърши президентът на АТР.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След инцидентите със Зверев и Кирьос: ATP ще налага по-сурови санкции Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | андреа гауденци | интервю | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook