След луд мач и зрелищна битка: Серундоло пречупи Карацев и е на нов 1/2-финал

от в 16:57 на 22.07.2022
Мирела Николова

Франсиско Серундоло успява да разгърне пълния си потенциал през последните две седмици и след като преди дни триумфира с дебютен АТР трофей в кариерата си на турнира в Бостад, младокът продължи с впечатляващите си изяви и на тазседмичната надпревара в Хамбург. През вчерашния ден той елиминира осмия в света Андрей Рубльов, а днес отново показа качествата си и се справи със съпротивата на друг руснак в лицето на Аслан Карацев, за да оформи крайното 6:3 4:6 7:6(4). В битка за място на финала аржентинецът ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Алехандро Давидович Фокина и Лоренцо Музети.

Откриващата част се развиваше изцяло в полза на шампиона от Бостад, който отлично конструираше разиграванията и успяваше да предизвика чести грешки от ракетата на противника си, което доведе до първи пробив в петия гейм. Серундоло успешно преминаваше в контраатака и това го изведе до още един брейк, с който бе сложен край на дебютния сет.

Статуквото на корта се запази и във втората част, където аржентинският представител продължи да доминира събитията и не след дълго поведе с 4:1. Тогава обаче Карацев значително стабилизира играта си и установи пълен контрол върху случващото се, за да спечели последвалите пет гейма и да се поздрави с успеха в този сет.

Двамата бяха запазили най-доброто от себе си за заключителната част, която се превърна в истинско зрелище. На два пъти руснакът повеждаше с пробив преднина, но във всеки от случаите допускаше връщане на брейка след обилно количество непредизвикани грешки. Той дори водеше с 5:3 и сервираше за крайния успех, ала изигра най-слабия си гейм от началото на мача и допусна изравняване на резултата. Така се стигна до тайбрек, в който два късни минипробива на Серундоло решиха изхода на срещата в негова полза.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След луд мач и зрелищна битка: Серундоло пречупи Карацев и е на нов 1/2-финал Мирела Николова
Теми:  
atp | аслан карацев | Обзори | франсиско серундоло | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook