След малко над час: Победоносен старт за Кузманов на Чаланджъра в Бенгалуру

от в 12:04 на 08.02.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов имаше наглед чудесен жребий за откриващия си двубой на Чаланджъра в Бенгалуру, след като схемата го противопостави на местния представител Ес Ди Праджвал Дийв. Индиецът се включи в надпреварта благодарение на "уайлд кард" и ясно си пролича липсата му на опит в двубои от такова ниво, което помогна на втората ни ракета да спечели с безпроблемното 6:2 6:2, за да се класира за втория кръг, където го очаква сблъсък с опитния французин Александър Мюлер.

Родният ни представител проби още в първия гейм на двубоя, но световният номер 965 показа как е способен да се противопоставя на по-високоранкирани съперници и не беше далеч от възстановяването на паритета. Кузманов обаче защити отлично подаването си, като впоследствие отново отмъкна съперниковия начален удар и скоро имаше преднина в сетовете.

Втората част протече още по-безметежно за Мико, който осъществи серия от четири последователни гейма и оттам насетне за Дийв нямаше връщане назад в срещата. Все пак аутсайдерът отново съумя да покаже частични проблясъци, избягвайки получаването на разгромен резултат, само че това беше единствената позитивна новина за него и българинът скоро се поздрави с крайната победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След малко над час: Победоносен старт за Кузманов на Чаланджъра в Бенгалуру Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | бенгалуру | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook