След месец извън Тура: Лазаров се завърна с победа на Чаланджъра в Оейраш

от в 21:56 на 19.06.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров определено се намира в един от най-силните периоди в своята кариера, след като през миналия месец достигна до третия си четвъртфинал на ниво Чаланджър, което му помогна да дебютира в топ 400 в световната ранглиста. Всичко това се случи на надпреварата в казахстанския град Шимкент, а Алекс беше принуден да се откаже преждевременно от двубоя си във фазата на финалната осмица и си взе дълга почивка, докато се възстанови напълно. Българинът се надяваше за пръв път да се изяви на тревна настилка и се записа за пресявките на турнира в Илкли, но една позиция го раздели от място в състезанието.

Така Лазаров беше принуден да стъпи отново върху либимия си клей, за да вземе участие в квалфикациите на турнира в португалския град Ойераш, където по-рано през сезона вече беше играл и дори се класира в основната схема, само че там отстъпи на Димитър Кузманов в оспорвано български дерби. Днес родният ни представител записа безкомромисна победа над уззбекистанеца Сергей Фомин - 6:1 4:1 и отказване на Фомин. По този начин нашият сънародник ще премери сили с поставения под номер 6 - Иван Гахов.

Българинът стартира трудно и трябваше да отразява брейкбол, ала се справи безпроблемно с трудната ситуация. Неговият опонент също задържа откриващото си подаване в мача, но оттам насетне Алекс беше в пъти по-добрия играч на корта и реализира серия от осем поредни спечелени гейма, за да поведе със сет и пробив. Фомин все пак намери сили да задържи още веднъж началния си удар, след което софиянецът влезе в нова силна поредица, повеждайки с 4:1 и съперникът му прецени, че ще бъде по-удачно да прекрати своята съпротива, защото изпитваше явен физически дискомфорт, а изгледите за обрат напълно отсъстваха.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След месец извън Тура: Лазаров се завърна с победа на Чаланджъра в Оейраш Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Обзори | оейраш | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook