След нанесения шамар: Уил Смит получи публични критики и от самия "крал Ричард"

от в 11:43 на 04.04.2022
Калоян Соколов

Тазгодишните награди "Оскар" създадоха един от най-големите скандали в шоубизнеса през последните години. Той беше породен от неуместна шега на комика Крис Рок по адрес на Джейда Пинкет Смит. Рок сравни актрисата с героинята на Деми Мур в лентата "Редник Джейн", когато бившата съпруга на Брус Уилис трябваше да играе с обръсната глава.

Това не беше никак умен ход от страна на водещия, защото Смит през последните години страда от алопеция и оплешивя почти напълно само в рамките на няколко месеца. Самата тя е е споделяла, че въпросното състояние я е довело до тежка депресия и едва наскоро отново си е върнала желанието да води пълноценен живот. Цялата сцена завърши с намесата на Уил Смит, който побърза да защита жена си и излезе на сцената, за да удари шамар на своя колега. Той не спря дотук и предупреди Рок никога повече да не използва "мръсната си уста", за да говори по адрес на семейството му.

 Уил по-късно спечели статуетката за главна мъжка роля и се извини за поведението си, а вчера дори реши да напусне Филмовата академия на САЩ, като самонаказание за постъпката си. Все пак засега Смит запазва наградата си, която получи за своето превъплъщение във филма "Крал Ричард". Там 53-годишната звезда буквално се слива с образа на Ричард Уилямс и показва колко много е направил бащата на Серина и Винъс, докато те достигнат до световния връх в тениса.

Главният вдъхновител на лентата пък също осъди строго постъпка на тазгодишния носител на "Оскар", коментирайки следното:

"Не знам всички подробности около случилото се, но няма как да подкрепя подобен акт на насилие. Човек има право да удари друг човек, ако се самозащитава и при никакви други обстоятелства" - категоричен е Ричард Уилямс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След нанесения шамар: Уил Смит получи публични критики и от самия "крал Ричард" Калоян Соколов
Теми:  
винъс уилямс | крал ричард | любопитно | оскари | ричард уилямс | серина уилямс | уил смит

Коментари





Следвайте ни в Facebook