След неуспешен опит да погаси дълговете си: Бекер отново е изправен пред съда

от в 21:49 на 21.03.2022
Владислав Риждов

Борис Бекер преживя тежък удар през 2017 година, когато трябваше да обяви банкрут, тъй като не успя да изплати дълговете си към банката "Arbuthnot Latham & Co.A", а опитът му да избегне фалита чрез дипломатическа служба като аташе за Европейския съюз по спортни, културни и хуманитарни въпроси, се оказа неуспешен.

Сега бившият треньор на Новак Джокович е призован от отново да се изправи пред съда в Southwark Crown Court. Това идва в резултат на обвиненията към германеца, че не е изпълнил задълженията си за разкриване на информация и не е предоставил своите тенис трофеи в опит да събере средства за уреждане на дълговете си от 65 милиона долара ( 50 милиона британски лири). Сред отличията, които легендарният състезател трябваше да прехвърли, са титлата от Уимбълдън 1985 г., както и трофеите от Откритото първенство на Австралия през 1991 и 1996 година. Предполага се, че общата стойност на гореспоменатите купи се равнява на 2,3 милиона долара, или 1,8 британски лири.

Бекер също така е обвинен и в източване на стотици хиляди лири, които е прехвърлял в сметки, принадлежащи на бившите му съпруги Барбара и Шарли. В момента най-великият германски тенисист е изправен пред триседмичен съдебен процес и ще бъде подпомогнат от използването на преводач.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След неуспешен опит да погаси дълговете си: Бекер отново е изправен пред съда Владислав Риждов
Теми:  
аустрелиън оуптн | банкрут | борис бекер | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook