След невероятна трисетова драма Каролин Гарсия се наложи над Анет Контавейт

от в 16:10 на 27.09.2020
Анисия Стоева

След малко повече от два часа игра на корт ,,Филип-Шатрие" представителката на домакините- Каролин Гарсия, донесе радост на френската публика, елиминирайки седемнадесетата поставена в надпреварата- Анет Контавейт, след 6:4 3:6 6:4. Във втория кръг на турнира Каролин ще се изправи срещу Алиаксандра Саснович.

Естонката не стартира срещата по най-добрия начин, след като още в откриващото си подаване й се наложи да отразява две точки за пробив, което обаче не се оказа проблем за световната номер 21, която съумя да спаси сервис гейма си по блестящ начин. Стабилността от дъното на корта и непрестанните уинъри, които летяха от ракетите и на двете, направиха двубоя изключително равностоен преди един късен пробив в седмия гейм да бе достатъчен на Гарсия да затвори първата част.

След паузата двете състезателки сякаш бяха разменили ролите си. Контавейт изглеждаше абсолютно преобразена, използвайки ударите си по изключително ефективен и умерен начин, като впоследствие не даваше никакви шансове на френската си съперничка, която бе принудена да се бори със зъби и нокти за всяко от подаванията си, докато седемнадесетата поставена почти не губеше точки по време на сервис геймовете си. Доминиращата игра на финалистката в Палермо даде резултат и след изненадващо крехкия аванс, с оглед играта на 24-годишната състезателка, Анет успя да възстанови паритета в частите.

Видимо уравновесена и спокойна, естонката отпусна ръката и съумя да реализира ранен пробив в последната решителна част, увеличавайки аванса си и доближавайки се все по-близо до крайния успех в срещата. Именно това спокойствие обаче се оказа затишието пред бурята, тъй като двете не спираха да демонстрират неземно ниво на игра, не позволявайки на опонентката си да поведе в резултата, осъщестявайки моментални рибрейкове. Първата, която обаче успя да поведе в резултата беше считаната за аутсайдерка в срещата Каролин, която успя да затвори срещата и да си осигури място в следващата фаза на надпреварата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След невероятна трисетова драма Каролин Гарсия се наложи над Анет Контавейт Анисия Стоева
Теми:  
каролин гарсия | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook