След новината, че Григор е с коронавирус: спешни мерки в Хасково

от в 11:14 на 22.06.2020
Димитър Беловски

Вчера най-добрият български тенисист Григор Димитров призна в социалните мрежи, че е заразен с коронавирус.

През уикенда българинът бе в Задар, за да участва на втория мини турнир от Adria Tour. В събота Григор изигра много слаб мач срещу Борна Чорич, който го загуби с 1:4, 1:4. Малко по-късно се разбра, че Гришо се е чувствал зле по време на двубоя, а впоследствие отказа и втория си мач за деня в събота.

В неделя Григор трябваше да играе срещу Новак Джокович, но се отказа и се е прибрал в Монако, където тестът му за коронавирус се е оказал положителен.

Преди да замине за Задар Григор си беше в Хасково и именно затова Областната управа там ще вземе спешни мерки. Установяването на контактните лица вече е започнало, заявиха оттам. А днес ще се проведе и спешно събрание на областния оперативен щаб.

„След като тази вечер (вчера – бел.ред) стана ясно, че Григор Димитров е отчел позитивен резултат за коронавирусна инфекция, областният управител на област Хасково призовава всички лица, които са били в контакт с него по време на престоя му в Хасково, да се подложат на доброволна карантина и да уведомят здравните власти. Утре, 22 юни (днес – бел.ред) - областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова свиква спешно областния оперативен щаб, за да се набележат мерки, които да бъдат предприети за предотвратяване на разпространението на заразата. Започна и установяването на контактите лица“, написаха късно снощи от Областната администрация Хасково във Фейсбук.

Днес стана ясно, че и Борна Чорич е с коронавирус, след като организаторите на Adria Tour заявиха, че ще тестват всички участници в надпреварата. Финалът на турнира бе отменен заради ситуацията.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След новината, че Григор е с коронавирус: спешни мерки в Хасково Димитър Беловски
Теми:  
григор димитров | коронавирус | хасково

Коментари





Следвайте ни в Facebook