След новината за отказването: Надал отправи емоционално послание към Федерер

от в 19:30 на 15.09.2022
Мирела Николова

Роджър Федерер бе измъчван от контузия в коляното през последните години, която го принуди да се подложи на няколко операции. Швейцарецът бе изразил надежда, че ще може да се състезава през следващия сезон, като преди това бе заявил участие на турнира в Базел през октомври, ала изглежда, че въпросната травма няма да му позволи някога отново да бъде конкурентоспособен, поради което днес обяви, че отборната надпревара Laver Cup (23-25 септември) ще бъде неговият последен турнир на професионалната тенис сцена.

Само няколко часа след въпросното съобщение рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал, който през годините е бил както най-големият съперник на Маестрото, така и един от неговите най-близки приятели, отправи емоционално послание към швейцареца, в което му благодари за всички битки на корта и му пожела още множество незабравими моменти занапред.

"Скъпи Роджър, мой приятел и съперник. Искаше ми се този ден да не настъпи никога. Това е тъжен ден за мен лично и за спорта като цяло. Беше удоволствие, но същевременно и чест и привилегия да споделя с теб всичките тези години на корта, изживявайки толкова много невероятни моменти както на корта, така и извън него. Ще имаме още много моменти, които да споделим заедно в бъдеще. Съществуват още толкова много неща, които да направим заедно, знаем това. Засега искрено ти желая цялото щастие със съпругата ти Мирка, вашите деца и семейството ти. Наслаждавай се на това, което ти предстои. Ще се видим в Лондон на Laver Cup", написа 22-кратният шампион от Шлема.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След новината за отказването: Надал отправи емоционално послание към Федерер Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook