След обрат: Дженифър Брейди е на полуфинал на Australian Open

от в 05:58 на 17.02.2021
Валери Андреев

Поставената под №22 Дженифър Брейди се класира за втори пореден полуфинал на турнир от Големия Шлем. Американката успя да надделее над сънародничката си Джесика Пегула, с което и достигна до дебюта си при най-добрите четири в Австралия. Брейде победи с 4:6 6:2 6:1, за да си гарантира мач срещу Каролина Мухова, която по-рано днес победи световната №1 Ашли Барти.

През първата част, серия от непредизвикани грешки позволи на Пегула да поведе с брейк за 3:1, ала аванса и впоследствие бе елиминиран, след слаб осми гейм, с което позволи на опонентаката ѝ да се добере до 4:4. Върналата брейка Дженифър обаче на бърза ръка позволи нов пробив, а този път след два поредни слаби сервиса за американката, тя предаде и частта. Предимстовто в играта на Пегула пък идваше от изключително стабилната и игра от дъното на корта, позволяваща ѝ да печели по-дългите точки.

Оттук нататък обаче двубоят придоби съсвем различен характер, защото точките станаха много по-кратки, а това носеше успех на Брейди. Поставената американка успя да стабилизира играта си и в по-продължителните разигравания, което и носеше допълнителна устойчивост, а по този начин тя не позволи на Пегула да се бори за втори сет и след категоричното 6:2 6:1 в последвалите две части, тя съумя да спечели двубоя, с което и да си гарантира място на полуфинала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След обрат: Дженифър Брейди е на полуфинал на Australian Open Валери Андреев
Теми:  
дженифър брейди | джесика пегула

Коментари





Следвайте ни в Facebook